Nedtur: SIF gik glip af Europa League

SIF’erne måtte nøjes med 1-1 på hjemmebane mod HJK Helsinki, selvom hjemmeholdet sad tungt på spillet. Dermed blev der ingen billet til Europa League

Udgivet:25. august 2022, 20.28

Læsetid:2 minutter

Nicklas HElenius i en duel i opgøret mod HJK Helsinki. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

FODBOLD Mulighederne var der, men Silkeborg IF kommer ikke med i Europa League. Torsdag aften endte det 1-1 på Jysk Park mod HJK Helsinki, og efter nederlaget på 0-1 i Finland er det nu finnerne, der er klar til det prestigefyldte gruppespil.

SIF’erne sad ellers tungt på opgøret, men det var ikke nok, og derfor venter nu gruppespillet i Conference League, hvor der lodtrækning i morgen. Den kan følges på Midtjyllandsavis.dk.

SIF’erne skulle lige bruge nogle minutter på at komme i gang på Jysk Park, men så satte hjemmeholdet sig tungt på opgøret foran de 6334 tilskuere på Jysk Park.

Første store tilbud kom efter knapt 12 minutter. Lukas Engell blev sendt helt fri i venstre side, men han afsluttede på den finske keeper i stedet for at spille på tværs til en helt fri Sebastian Jørgensen.

Syv minutter senere fik Niklas Helenius headet lige forbi, efter et godt oplæg fra Oliver Sonne, og fem minutter senere var det så Sebastian Jørgensen, der fik frit skud i feltet, men hans forsøg prellede af på roden af stolpen.

Det lignede en SIF-føring, men ud af ingenting kom finnerne i front efter 39 minutters spil. Et befriende HJK-spark endte i luften hos Malik Abubakari lige inde på SIF’s banehalvdel. Han tæmmede bolden med brystet for næsen af Joel Felix, og næsten fra midten af banen sparkede den finske angriber bolden i det tomme mål, fordi Nicolai Larsen stod langt uden for feltet. En våd klud i hovedet på SIF’erne.

Cheftræner Kent Nielsen sendte i pausen Mads Kaalund på banen i stedet for Stefán Thordarson. SIF’erne fik også hurtigt den første chance, da Nicolai Vallys huggede af fra kanten af feltet, men Conor Hazard i HJK-målet reddede det flade skud.

SIF’erne sad efterfølgende tungt på spillet, men de store tilbud udeblev i første omgang, og humøret faldet på Jysk Park.

Efter en time kom Tonni Adamsen på banen for Sebastian Jørgensen, opg ni minutter efter kom så den næste store SIF-mulighed. Adamsen fandt Vallys i feltet, men hans hovedstød fik lige forbi. SIF’erne sad tungt på det, men finnerne nåede også at tvinge Nicolai Larsen til en stor redning, for gæsterne var skarpe, når de fik chancen på kontra.

Efter 75 minutter kom forløsningen. Et hjørnespark gik fra Tobias Salquist til Nicklas Helenius, og til sidst fik Joel Felix lidt heldigt sendt bolden i nettet. Det gav mod på mere, og kun minuttet senere headede Tonni Adamsen over fra tæt hold.

De efterfølgende minutter eksploderede kampen i chancer. Finnerne fik et kæmpe tilbud, som Nicolai Larsen reddede flot, og kort efter sendte Vallys bolden tæt forbi hjørnet.

SIF’erne satsede hele butikken til sidst, og i overtiden var Oliver Sonne tæt på et skud fra kanten af feltet. Men det lykkedes ikke, og SIF må nu nøjes med gruppespillet i Conference League.

Mere interessant læsning

Mest læste

Sport

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere