Nekrolog: Pouls passion var Y’s Men

Tidligere produktions-chef hos KVM Industrimaskiner i Kjellerup, Poul Thomsen, er død, 72 år

19. maj 2020, 09.56

Tidligere produktionschef hos KVM, Poul Thomsen, blev gift med Bodil Thomsen i 1970, så senere i år kunne de have fejret guldbryllup. Foto: Jakob Stigsen Andersen

NEKROLOG: Poul Vestergaard Thomsen, Sitkagranen 6, er den 14. maj stille sovet ind efter længere tids sygdom. Han blev 72 år.

I 1964 fik han sin realeksamen fra Hvidbjerg private kost og realskole, og i 1968 blev han udlært som maskinarbejder fra Hvidbjerg Maskinfabrik.

Han blev i 1972 ingeniør ved Teknikum i Aalborg.

Poul Thomsen var driftsplanlægger på Farsø Møbelfabrik, driftsleder på Skovby Møbelfabrik og produktionschef hos Bilwinco, inden han i 1984 blev produktionschef hos KVM Industrimaskiner i Kjellerup indtil 2006, hvorefter han blev outsourcing manager samme sted, indtil han gik på pension i 2012.

Poul Thomsen var gift med Bodil Marie Thomsen, og de ville have kunnet fejret guldbryllup den 18. juli i år. De fik tre børn: Lars Thomsen, Jens Thomsen og Louise Vittrup Gade, samt otte børn og børnebørn. Alle er i dag bosat i Kjellerup.

Poul viede sit liv til frivilligt arbejde inden for Y’s Men’s bevægelsen.

Igennem sine 30 år som frivillig har Poul været klubpræsident for klubben i Kjellerup ad to omgange. I 1997 var han regionsleder for Danmark.

Y’s Men ud i verden

I 1999 var Poul præsident for Europa. I 2014 var han international præsident for hele verden.

Poul Thomsens helt store passion indenfor Y’s Men var udbredelse af organisationen i resten af verden. Igennem mere end 23 år har han i samarbejde med nære venner startet organisationen op i det tidligere Østeuropa.

Mange rejsedage og mange 100.000 kilometer i bil er blevet brugt i fritiden for at kunne udbrede kendskabet til Y’s Men’s bevægelsen og opstart af nye klubber.

Anerkendt og respekteret

Poul blev i hele verden anerkendt og respekteret for sit store arbejde. Han var dybt respekteret for sine lederegenskaber, sine versioner og sin dedikation. Som anerkendelse for sit arbejde blev han i 2019 tildelt Ballantyne Award. Denne udmærkelse er den største, man kan opnå indenfor Y’s Men International, og uddeles en gang om året. Den gives til en person, der i mange år har ydet en ekstraordinær indsats indenfor Y’s Men.

Fritidsrejserne omfattede også cykling, camping, sejlads, rejser og NGO-arbejde. Desuden har han haft flere bestyrelsesposter gennem årene.

Bisættelsen finder sted udendørs ved Hørup Kirke fredag den 22. maj kl. 13.00.