Det magiske ord - outdoor

14. januar 2021, 12.46

TRYLLEFORMULAR Sesam luk dig op!

Vi kender alle råbet fra den persiske historie om Ali Baba og de fyrretyve røvere. Hvem drømmer ikke om at kunne åbne et skatkammer ved at fremsige fire små ord.

Helt så vildt går det ikke til her i Silkeborg Kommune. Her må man med et enkelt råb nøjes med at kunne åbne den slunkne kommunekasse. Men til gengæld med et eneste ord nemlig trylleformularen Outdoor. Straks ruller millionerne.

Senest kan vi læse at Cirkuspladsen skal være center for et eller andet med nogen, der skal race rundt, og det endda til en ganske lille omkostning for kommunen på nogle få millioner. Fredag d. 8. kunne vi i MJA så læse et portræt at den nye direktør for det såkaldte Outdoorinstitut. Bestemt et fint portræt af en kvalificeret og engageret person.

Og det er jo godt, for det forskes der sikkert kun i 50.000 andre steder i verden. Så det er da til et noget forsømt område, Silkeborgs borgere her kan bidrage med skattekroner

Helge M. Jensen

Jeg kan ikke gennemskue, hvad det nye institut skal foretage sig eller forske i, og langt mindre hvordan det ifølge den nye direktør kan komme til at række ud over landets grænser. Jeg har en mistanke om, at hele manøvren går ud på, at firmaer, der leverer ydelser og materiel til udendørs aktiviteter, kan få øget deres omsætning, og samtidig, helt i borgmesterens ånd, få kommercialiseret vore skove.

Så kan folk fra Aarhus, Viborg, Herning - og hvem ved - måske endnu længere væk køre hertil i bil. Tage cyklen ud af bagagerummet og drøne rundt i vore skove i nogle timer og køre hjem igen. Man skal ikke gå mange ture i skoven, før man lærer at springe til siden, når bikerne vil forbi. Uden så meget som at overveje at sænke farten vel og mærke.

Der er næppe diskussion om, at det er godt at anspore til mere motion og frisk luft. Det er tilsyneladende blandt andet også betydningen af netop det, det nye institut skal forske i. Og det er jo godt, for det forskes der sikkert kun i 50.000 andre steder i verden. Så det er da til et noget forsømt område, Silkeborgs borgere her kan bidrage med skattekroner. Men kan vi samtidig lære nordmænd, svenskere og tyskere, for ikke at sige finner, hvad det vil sige at færdes i skove og på søer, så er det da samtidig et plus.

Silkeborg Kommune bidrager til dette enestående institut med to millioner om året i 3 år, og lad os nu se, hvad der kan ske på tre år. Jeg kender dog ikke eksempler på, at kommunens engagement slutter efter sådan en begrænset periode. Det er nok fra om tre år en fast og stigende udgift på det kommunale budget.

Så vi krydser fingre for, at det hele ikke blot er en ny historie om Kejserens Nye Klæder. Men motion og frisk luft er da godt, hvis der var nogen, der var i tvivl.