10-årig dreng i retten: Vi blev slået og sparket

Et forældrepar fra Silkeborg nægter sig skyldige i vold og mishandling af deres to drenge på 5 og 10 år. Dommen falder tirsdag

Udgivet:23. januar 2019, 11.28

Læsetid:4 minutter

SILKEBORG Det var et berørt forældrepar fra Silkeborg, der tirsdag mødte op i retten i Viborg.

Parret er tiltalt for at have mishandlet og begået vold mod deres to børn på 5 og 10 år i en periode over fire år. Forældrene på henholdvis 34 og 38 år nægter sig skyldige. I retten tirsdag kunne de høre deres to børn fortælle detaljeret om den vold, de angiveligt skulle have udsat dem for. Børnenes forklaringer blev vist på video.

Sagen handler mest om den ældste dreng på 10 år, som også var ham, der fortalte om volden. Drengen har ADHD og går i en specialskole. En dag i sensommeren 2018 betroede han sig til en lærer.

Drengen fortalte, at han gennem en periode på fire år - flere gange ugentligt - fik tæsk af sine forældre. Forældrene afstraffede angiveligt med lussinger, knytnæveslag og spark. Nogle gange brugte de redskaber som røreskeer, en grilltang og klip-klappere. Den 10-årige dreng fortalte i videoafhøringen, at han engang blev slået, fordi han ved et uheld var kommet til at vælte et glas vand. Derudover fortalte han også, at han fik slag, hvis han sagde, han ikke kunne lide aftensmaden. Forældrene har ifølge den tiårige også nogle gange taget hans lillebror med ud på toilettet, hvor lillebroren blev slået.

»De slår, når de er sure, og nogle gange græder jeg«, fortalte den ældste dreng.

Præcise forklaringer...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind