Farvel til Visit Aarhus - kom til Ry

Udgivet:13. august 2022, 08.00

Læsetid:2 minutter

Gert Bo Jensen

1 år siden

TURISME Visit Aarhus får i disse dage på puklen fra flere sider for ikke at varetage de otte kommuner i den selvopfundne »Aarhusregions« interesser godt nok. Det må dygtigere folk end undertegnede kloge sig i, men efter min mening er det korrekt.

Skanderborg Kommune, ligesom de andre syv kommuner, får ikke nok for deres penge - således heller ikke Ry!

Direktøren for Visit Aarhus udtalte på TV2 Østjylland forleden at man »lige mangler det sidste i at have kørt det hele i stilling for de involverede kommuner«. Dét har Visit Arhus haft tid nok til!

Hjemmesiden giver ikke inspiration til ret meget, den siger ikke »dét og det og det kan du opleve«, men, »hvad vil du se?«

Direktøren mener heller ikke der er behov for lokale kontorer - mon dog ikke?

Et ordsprog siger: »Vær dig selv, alle andre er optaget«. For Ry’s vedkommende er lige netop dét nøglen til mange gode turistoplevelser - vi har alt hvad hjertet begærer i Ry.

Så hermed en stor opfordring til alle interesseorganisationer og byplanlæggere, Omstilling Ry, Ry Byfornyelse, Fælles om Ry, Ry City, Ry hallerne, Svømmehal i Ry, Greenways, i det hele taget alle Ry-borgere som har interesse i det: Sæt jer sammen og smid alle idéer på bordet som kan udføres med det værktøj og med de midler der er at gøre med. Måske kan der ved fælles indsats skaffes flere midler.

Ry er en stor buket af oplevelser på mange planer - Himmelbjerget, badestrandene ved Knudhule og Sønder Ege, den smukke havnefront med turbådene, solcellebådene, en mangfoldighed af musik på havnetribunen sommeren igennem samt på Gnisten, Ambolten, Hotel Ry og Torvehallen. Vores flotte marina og ikke mindre flotte roklub med Skimminghøj i baggrunden, weekendmarkeder på Siimtoften, veteranbiltræf, Ry by night, arrangementer med masser af underholdning. Her er masser af muligheder for overnatning på hoteller såvel som camping. Og så har jeg sikkert alligevel glemt noget...

Dette overflødighedshorn er Visit Aarhus ikke i nærheden af at have med, så kære alle der vil og holder af Ry - sæt jer som ridderne af det runde bord og lad os få Ry endnu mere på kortet!

Selvfølgelig skal vi have vores eget turistkontor igen - eller? Skal vi have en gruppe frivillige turist-hjælpere der er mere synlige i byen ved for eksempel at bære t-shirts med teksten: »Velkommen til Ry!« Har der været vægtere i Ry og skal vi have nogen igen? Et lille Ry-tambourkorps/garde/byorkester måske?

Det eneste Ry ikke behøver at kere sig om er blive på Visit-vognen. Der er så mange gode kræfter i Ry.