Borgeren, Sokrates og den politiske debat

Udgivet:27. april 2021, 11.30

Læsetid:2 minutter

Af Kristian Stride Byrådskandidat for Socialdemokratiet i Silkeborg kommune

BYRÅDSVALGET Vi er mange, der netop i denne tid offentliggør vores kandidatur til det kommende kommunalvalg, og jeg tænker ikke, jeg kun taler på egne vegne, når jeg siger, at det har krævet mange og lange overvejelser. Ikke overvejelser omkring dét at stille op, men eftertænksomhed i forhold til måden politik foregår på i dag, med diskussioner, der på Facebook løber ud i utopiske scenarier, og hvor jeg tænker: »Fuck, er du klar til det her!«.

Det, må man sige, noget skamridte »Jeg vil bekæmpe dine meninger, men jeg vil dø for din ret til at have dem« er jo omdrejningspunktet for ytringsfriheden og fundamentet i vores forståelse af os selv som værende mennesker, og det synes jeg vi skal efterleve i valgkampen, fordi der er ingen, der gider høre på politikere, der med nedsættende perfiditeter forsøger at svine en anden kandidat eller et synspunkt til.

Lad os invitere Sokrates med i debatten, både her i avisen, og i særdeleshed også på Facebook.

Giv borgerne i Silkeborg kommune den cadeau, at de kan tænke selv, og lad valgkampen blive et sted, hvor borgeren nysgerrigt kan undersøge, spørge og undre sig over vores forskellige synspunkter.

Jeg vil gerne opfordre til, at vi politikere vender os ud mod befolkningen, og giver plads til den ægte samtale, hvor borgeren selv kan danne sine synspunkter ud fra dialogen og ikke som nu, hvor selvudråbte politiske debattører eller trolls i perfide og fornedrende vendinger martrer og ødelægger borgerens lyst til at deltage.

Vi politikere tror tit, at det er os, der ved bedst, men hvis vi skal undgå politikerlede og et valg, hvor mange ikke tør deltage i debatten, skal vi erkende, at vi er borgerens mandat i politik, og at politikere forgår, men befolkningen altid består.

Jeg sætter kryds ved Sokrates og borgeren.