Screw down the expectations

30. december 2021, 11.28

NYTÅRSAFTEN Så er det nytår lige rundt om hjørnet. Vi bliver 6½ person (den halve er min søn, der damper af tidligt). Nytårsaften er den måske vanskeligste fest på hele året. Der er ikke rigtigt nogen at fejre. Ingen har fødselsdag, jubilæum eller sølvbryllup. Egentlig ikke nogen eller noget specifikt man kan rette opmærksomheden imod, bortset fra at årstallet skifter, og det kan være lidt svært at hidse sig op over.

Gu’ er det så nytår, men man kan jo, trods alt, ikke spise non stop hele den aften, og mange andre ting end maden gør en god fest

Henrik Køhler

Alligevel sker der det, at man hver især forventer noget særligt af netop den aften. Det er jo en mærkedag og vi skal gerne være stadset ud i tøjet i den anledning. Og maden! Det skal være noget helt særligt. Skal man nogensinde have østers eller kaviar, så skal det være nytårsaften. Dertil kommer en god mousserende vin og kransekage når klokken slår tolv og ingen alligevel er sultne eller kan smage forskel på noget.

Hos os holder vi sammenskudsgilde. Det er en gammel tradition, der har stået på pause nogle år, fordi et flertal syntes, man skulle have dyr mad udefra. Over for vore gæster har jeg forsøgt at begrænse de helt store kulinariske udskejelser. Husk! Lige meget hvad du kommer med, så er det eksotisk i forhold til det vi plejer at få hos os, og lad være med at lave for meget!

Det er næsten som at slå i dyner, så mange kommer sikkert til at stå og forberede mad i timevis alligevel. Gu’ er det så nytår, men man kan jo, trods alt, ikke spise non stop hele den aften, og mange andre ting end maden gør en god fest.

Man kan jo gå ud og lave lidt løjer i byen. Den tradition er nærmest helt forsvundet her i vores by. Så: »Screw down the expectations« (Citat: Richard Møller Nielsen), tag det roligt, og rigtigt godt nytår.

Indlæser debat