Den fødte mekaniker

Finn Knudsen har blandt andet arbejdet hos busfabrikken DAB og Hårup Maskinfabrik

14. oktober 2020, 13.00

Finn Knudsen nyder stadig at gå i værkstedet, hvor han i øjeblikket er ved at totalrenovere en Ford A, årgang 1931, med originale dele.

FØDSELSDAG: Onsdag den 14. oktober kan Finn Knudsen i Grønbæk fejre sin 80 års fødselsdag.

Finn Knudsen er født i Grønbæk i 1940 i en søskendeflok på 10.

Han fattede tidligt interesse for mekanik, og allerede fra barnsben makkede han med cykler og knallerter.

Han stod i lære som maskinarbejder på et auto- og maskinværsksted på Vestergade i Silkeborg. Få timer efter veloverstået svendeprøve gik turen til flyvevåbenets rekrutskole i Jonstrup ved Værløse. Værnepligten blev bl.a. aftjent på flyvestationerne i Værløse, Skrydstrup og Karup.

Efter endt værnepligt fik han færdiggjort sin læretid og arbejdede herefter blandt andet ved Søbyværket og brunkulslejrene med reparation og vedligehold.

Han har sidenhen arbejdet hos Boeg Thomsen med reparation og service af entreprenørmaskiner, hos busfabrikken DAB og hos Hårup Maskinfabrik, der laver produktionsudstyr til betonindustrien.

Interessen for mekanik fyldte også i fritiden og utallige er de biler og andre ting, han har stået med. Hans kreative evner og øje for detaljer har i tidens løb kastet special-opgaver og flotte projekter af sig.

Finn Knudsen bor stadig i Grønbæk, hvor han og hustruen Ester, i 1976 byggede hus. Her nyder de deres otium, og Finn nyder stadig at gå i værkstedet. Seneste projekt er en flot Ford A, årgang 1931, der blev købt for fire år siden, skilt fuldstændig ad, renoveret og genopbygget, så den i dag står som ny og helt autentisk med originale dele.

Det er i tidens løb blevet til tre børn og seks børnebørn og netop i år kom det nyeste skud på stammen; oldebarnet Victor.

Dagen blev fejret med familien på Svostrup Kro. MTL