Brødre overtog faderens livsværk: Blodets bånd er nok bare lidt tykkere

De har aldrig »slåsset«, påstår faderen, der for mere end 50 år siden stiftede et firma, som han siden overdrog til sine sønner

Udgivet:17. maj 2022, 14.00

Læsetid:5 minutter

Der er over årene blevet udvidet, købt og vækstet meget i Johansen-familiens firma. I øjeblikket er de ved at bygge en ekstra produktionshal, som giver plads til flere af de store maskiner. Til venstre ses Bo Johansen, i midten Steen Johansen og til højre faderen Ejvind Johansen. Foto: Martin Ballund

Simon Kjær Jensen
Journalist| skj@midtjyllandsavis.dk
Martin Ballund
Fotograf| ballund@midtjyllandsavis.dk

De har begge en passion for motorcykler, og de er begge udlært i præcis det samme fag fra præcis den samme læreplads. Deres koner er søstre, og de blev sågar gift på samme dag, fordi de »jo så sparede de penge,« som de siger.

Ja, det må siges, at brødreparret Steen og Bo Johansen bedriver en form for parløb i tilværelsen. Både i privaten, men i særdeleshed også i erhvervslivet, hvor de sammen ejer firmaet Unika Danmark A/S.

Brødrene har begge haft 40 års jubilæum i firmaet, og selvom det først var i 1997, de endeligt overtog det fra deres far Ejvind Johansen, har de i alle årene været med omkring styringen og ledelsen af Unika Danmark A/S. Og det har været og er fortsat en fordel, at de netop er brødre, fortæller Bo Johansen.

- Når du har mange ansatte, så er der selvfølgelig udfordringer engang imellem, og der er det bare nemmere at ringe til brormand og snakke om, om det virkelig kan være rigtigt, at det skal være lyserødt toiletpapir og ikke lyseblåt. Det kan både være stort og småt, og der er det super godt at have nogen, der er så tæt på, siger den ældste bror, der har stillingen som adm. direktør i Unika.

- Jeg havde ikke kunnet drive virksomhed 45 år i træk sammen med en, hvis det havde været en af mine kammerater. Blodets bånd er sgu nok bare lidt tykkere, tilføjer han.

Det bekræftes af faderen, der nærmer sig de 90 år og har fulgt nøje med i, hvad der er sket, efter han gik på pension for snart 25 år siden.

- Jeg kan ikke huske, de nogensinde har slåsset, siger Ejvind Johansen.

Den firlængede begyndelse

I dag har avisens udsendte sat sig ned omkring et bord med Steen, Bo og Ejvind, der bærer det fælles efternavn Johansen.

Det gør de, fordi de er i familie - de to førstenævnte som sønner og sidstnævnte i rollen som far. Men det er ikke kun blodet og efternavnet, de har sammen - sønnerne driver i fællesskab nemlig det livsværk, faderen som nyudlært maskinarbejder stiftede i 1971. Jysk Unika Værktøj - eller Unika Danmark A/S, som det hedder i dag.

- Jeg startede i 1971 med en enkelt fræsemaskine, som jeg i øvrigt stadig har hjemme i villaen for sjov, siger Ejvind Johansen, der i selskab med sin kone, Ritha Johansen, flyttede fra Nordsjælland til en gård ved Tange, hvorfra både familie- og forretningslivet udsprang.

Ejvind Johansen stiftede virksomheden i 1971 på en gård nær Højbjerg - i dag arbejder tredje generation i virksomheden. - Stolt? Det ved jeg ikke. Men jeg glad. Meget glad. Mit liv har været en succes og er det stadigvæk, siger den snart 90-årige stifter. Foto: Martin Ballund

Til at starte med var det kun Ejvind Johansen, en lærling og et par svende, der drev biksen fra en ombygget kostald, men stille og roligt kom der flere og flere til i takt med, at ordrebøgerne blev mere og mere fyldt.

Alt imens rendte ungerne rundt og snusede til sig af faderens driftighed.

- Det var jo på sådan en firlænget gård, og når man havde været ude og puffe lidt til fårene, så løb man ind og fejede lidt eller lugtede lidt til olien. Da vi blev ældre, kunne vi gå derind og makke lidt med knallerterne. Så det lå meget i kortene, at det kunne være en mulighed, erindrer Bo Johansen, som efter endt læretid som værktøjsmager hos Grundfos stødte til faderens virksomhed i 1978. Præcis samme tur tog lillebror Steen Johansen, der kom til to år senere.

- Faderen havde ikke rigtigt evnerne til at tjene penge, så det var godt, de kom ind, siger Ejvind Johansen på en facon, der både afslører en sagte stolthed og en lidt sort humor.

Et godt generationsskifte

Ret hurtigt stod det klart, hvad planen var: Sønnerne skulle på et tidspunkt overtage virksomheden fra deres far.

Derfor gjorde Ejvind Johansen en dyd ud af at overdrage det - stille og roligt og med mere og mere ansvar. Sønnerne kom med til de vigtige forretningsmøder og havde blandt andet ansvaret, da virksomheden i starten af 80’erne startede et helt nyt forretningsben indenfor plastsprøjtestøbning op.

Og netop dét med den stille og rolige tildeling af ansvaret er noget, de tre herrer mener, andre familievirksomheder kan tage ved lære af, når familievirksomheder skal skifte fra generation til generation.

- Det, der er gjort rigtigt hos os, er, at vi af »fatter« fik lov til at være med til det hele helt fra starten. Det var ikke sådan, at vi bare skulle være nede på gulvet og sørge for at lave noget værktøj - vi var med hele tiden, husker Steen Johansen.

- Når jeg rejste til Østen, så passede de firmaet. Så lærte de det jo, tilføjer Ejvind Johansen, som gik endeligt på pension i 1997, hvorefter sønnerne overtog hele ejerskabet og fordelte posterne som adm. direktør og bestyrelsesformand mellem sig.

Unika har to primære afdelinger - en afdeling for plastproduktion og en afdeling for værktøj. Bo Johansen står for førstnævnte, mens Steen Johansen tager sig af værktøjsafdelingen. En helt naturlig rollefordeling, der kommer af brødrenes forskellige præferencer. Foto: Martin Ballund

Udefrakommende med ind

Siden har forretningen udviklet sig kraftigt. Lokationen er i dag Ans, hvor over 100 medarbejdere og næsten det samme antal maskiner producerer komponenter i hobetal på et antal kvadratmeter, der bare stiger og stiger.

Førhen var det primært den nære familie, der bare rent formelt sad i bestyrelsen, men den heftige udvikling har betydet, at brødrene har valgt at få nogle professionelle, udefrakommende med indover, mens der også er blevet ansat blandt andet en økonomichef uden Johansen-blod i årene. Ifølge brødrene fordi der med den større størrelse er kommet større behov for en kunnen, som de to værktøjsmagere med fælles efternavn ikke nødvendigvis er specialister i. Og netop denne tilgang er noget, faderen sagtens kan forstå - ja faktisk synes han, det er ganske fornuftigt.

- Vi er ikke de »boglige«, siger Ejvind Johansen og fortsætter:

- Og som leder af at firma, så er det jo ikke altid sagen, at man kan kører firmaets maskineri selv. Det er mere et spørgsmål om at udvælge de rigtige folk, der kan de ting, som skal til for at få så stort et firma til at køre, siger Ejvind Johansen.

Læs også på ditkjellerup.dk
Unika udvider og finder husly til ukrainske flygtninge i baghaven Unika udvider og finder husly til ukrainske flygtninge i baghaven
Læs også på ditkjellerup.dk:
Unika udvider og finder husly til ukrainske flygtninge i baghaven

En generation mere?

Lidt nyt Johansen-blod i firmaet er det dog blevet til, da Bo Johansen søn, Alexander Johansen, i 2015 tiltrådte i en stilling indenfor projektstyring efter at have læst cand.scient.techn på universitetet. Ingen andre af brødrenes i alt fire børn har vist interesse for at overtage, og derfor er det også tvivlsomt, om der kommer en tredje generation i familiefirmaet.

- Når man har lidt arveret fra begge sider, og virksomheden er blevet så stor, er der ikke nogen, der kan sige, hvordan det spænder af. Men jeg tror ikke, det bliver en fortsættelse af generationerne. Det bliver nok svært, siger Bo Johansen, som dog ikke afviser, at det kan ske, at et eller flere af børnene kan blive ved i virksomheden i forbindelse med en fremtidig fusion, et partnerskab eller en anden form for løsning.

Indlæser debat