Uroen ulmer i Fredberg-sagen

Utilfredsheden ulmer blandt regionrådets politikere over udelukkelse af ledende overlæge Ulrich Fredberg i hospitalsudvalg

Udgivet:11. januar 2018, 11.04

Læsetid:3 minutter

silkeborg Man kan ikke være ledende overlæge på et af regionens hospitaler og samtidig sidde i regionens hospitalsudvalg, der netop beskæftiger sig med hospitalsområdet.

Sådan har direktionen i Region Midtjylland vurderet, og det er en vurdering, som Ankestyrelsen, der er tilsynsmyndighed for kommuner og regioner, tidligere på ugen har nikket godkendende til. Men det sidste ord og det sidste afgørende nik er næppe givet i denne sag.

Meget tyder nemlig på, at der ikke kun hos Ulrich Fredbergs egne partifæller i Venstre, men på kryds og tværs blandt regionrådspolitikerne ulmer en uro og utilfredshed med, hvordan regionens embedsmænd har håndteret sagen.

Så vidt Midtjyllands Avis erfarer, har Venstre ikke tænkt sig at rette ind, og partiet skulle være i gang med at formulere en klage.

Herunder at Ankestyrelsen kun har forholdt sig til regionsadministrationens vurdering og ikke selv har taget bestik af situationen. Eller har givet Ulrich Fredberg og andre mulighed for at blive hørt og fremlægge deres argumenter.

Formand for Venstres gruppe i regionsrådet, Carsten Kissmeyer, vil på nuværende tidspunkt dog ikke sige andet, end at »vi overvejer aktuelt situationen«.

- Men vi undrer vi os over bedømmelsen om »generel inhabilitet«, som vi finder vidtgående, siger Carsten Kissmeyer.

Hos Socialdemokraterne vender flere medlemmer også tommelfingeren nedad.

Velkommen til viden ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind