Uanstændig behandling af de ældre

17. januar 2020, 13.14

PLEJEHJEMMENE Er Silkeborg Byråd - med de bebudede besparelser - ved at bruge salamimetoden for yderligere nedskæringer på plejen af de ældre medborgere. Vil man virkelig yderligere sænke serviceniveauet? Man, altså byrådsmedlemmerne, forringer og udhuler den daglige service omkring deres ældre medborgere. Det er både bekymrende og uanstændigt.

Besparelser på bemandinger har ført til helt urimelige forhold. Det gælder både for de ældre borgere, som burde have omsorg og pleje - og for de ansatte, som havner i nogle uløste og rigtigt dårlige situationer.

De dygtige ansatte på ældreområdet står med et stort ansvar, der i dag indebærer mange arbejdsopgaver: personlig pleje, hjælp til påklædning, hjælp til spisning, sondemadsspisere, sengeliggende beboere, mad-tilberedning.

Der er desværre, som situationen er, ikke mulighed for kvalitets-tid. Ingen gåture med, intet samvær med beboerne. Det kommunale system pålægger de ansatte så mange arbejdsopgaver, at der bliver sygemeldinger, stresstilfælde m.v. De ansattes afløsere formår ikke at kende de ældre på plejecentrene, og samtidig føler de ældre beboere sig utrygge ved, at der er nye plejere hele tiden.

De ansatte er præget af afmagt og siger: Vi gør hvad vi kan.

Det er der hos os, vi pårørende, ingen tvivl om.

Ansvaret ligger helt og holdent på kommunalpolitikernes skuldre, og man spørge dem: Hvordan vil I fremadrettet behandle jeres ældre medborgere?

Disse folkevalgte politikere bør alle tage på et besøg på et af kommunens plejecentre, og opleve hvor stærkt det går i hverdagen.

Og husk: Du skal behandle andre, som du selv vil behandles.

Silkeborg Kommune har bygget et af landets mest moderne plejecentre - Marienlund med mange forskellige aktiviteter, som er ganske udmærkede. Hvis de bliver brugt, eksempelvis relaxrum, motionsrum, karbad m.v.

MEN: På grund af besparelser af personale kan beboerne på plejecentret ikke bruge disse faciliteter. Må jeg spørge byrådsmedlemmerne: Hvad er meningen?

Og forhåbentligt vil Midtjyllands Avis begynde at interessere sig for denne alvorlige sag.