Fritidsvejleder skal hjælpe sårbare børn og unge ind i foreningslivet

Fritidspasordningen får tilført ekstra midler

12. januar 2022, 09.34

Favrskov Kommune har fået et tilskud på 348.000 kr. fra Socialstyrelsen til at ansætte en fritidsvejleder.

FAVRSKOV Med et tilskud på 348.000 kr. fra Socialstyrelsen kan Favrskov Kommune i et toårigt forsøgsprojekt nu ansætte en fritidsvejleder til at bakke op om fritidspasordningen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Favrskov Kommune.

I 2021 blev kommunens fritidspasordning evalueret og omlagt, så flere sårbare børn og unge kan blive en del af et aktivt fritids- og foreningsliv. Fritidspasset betyder, at familierne kan få økonomisk hjælp til eksempelvis kontingent, udstyr og stævner. Evalueringen viste også, at nogle af børnene har brug for en følgeordning, så de holder fast i aktiviteten, og selve ordningen skal også have opmærksomhed, så den bliver brugt. Alt det skal fritidsvejlederen hjælpe til med.

Vigtig mulighed

Det glæder Morten Bang, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Favrskov Kommune, at der nu er midler til at støtte yderligere op om den eksisterende fritidspasordning.

- Det er utrolig vigtigt, at alle børn i kommunen får mulighed for at komme ind i foreningslivet. I foreningerne er der netop et fællesskab, og det handler både om sundhed, bevægelse, sociale relationer og masser af gode oplevelser. Den mulighed fortjener alle børn at få. Med vejlederfunktionen har vi i Favrskov Kommune nu endnu bedre forudsætninger for, at flere børn kan deltage og holde fast i deres aktivitet, siger Morten Bang.

Tilskuddet fra Socialstyrelsen gør det muligt at ansætte en fritidsvejleder ti timer om ugen de næste to år, og vejlederen kan bidrage til både rekruttering og den efterfølgende inkludering og fastholdelse af børnene i foreningslivet.

Socialstyrelsen fik 27 ansøgninger om tilskud fra puljen, og i alt 14 projekter har fået tilsagn om tilskud, deriblandt ansøgningen fra Favrskov Kommune. Forsøget med en fritidsvejleder starter op den 1. februar 2022.

Læs også
Legepladser får en kærlig hånd
Abonnement

Indlæser debat