Kødfrie dage med kendte danskere

Med bogen »Go Green« vil Gitte Carolina Yde fra Boes ved Ry have os til at overveje vores forbrug af kød, men uden løftede pegefingre. I stedet viser kendte danskere vejen

Udgivet:20. januar 2015, 11.00

Læsetid:9 minutter

tekst: Dorthe Munk Nielsen

dorthe@mja.dk

foto: Jakob Stigsen Andersen

stigsen@mja.dk

flexitar Er det nødvendigt at spise kød hver dag?

Det er nok de færreste, der stiller sig selv det spørgsmål, men Gitte Carolina Yde vil gerne have os til at tænke over, om det kunne være en mulighed en gang imellem at tage en dag uden frikadeller eller bøf.

Hun opfordrer til, at vi allesammen gør os nogle overvejelser om vores forbrug af kød og tager nogle bevidste valg. Men den 42-årige forfatter fra Boes, som netop har udgivet bogen »Go Green«, gør det uden løftede pegefingre.

- Der er så mange dårlige vibrationer omkring ordet »vegetar«. Mange forbinder det med en masse stive regler og med at være »hellig«, mener Gitte Caorlina Yde, som selv er såkaldt »flexitar«.

Det er et begreb, der stammer fra USA og betyder, at personen hovedsageligt lever vegetarisk, men en gang i mellem nyder et godt stykke kød, fisk eller fjerkræ.

Begrebet bliver introduceret i »Go Green«, som Gitte Carolina Yde har skrevet sammen med Bibi Stella Kirkegaard.

Spis Ole Henriksens salat ...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her