Herning holder Aalborg fra livet med opvisning på Fyn

Odense Bulldogs blev det fjerde offer på stribe for Metal Ligaens tophold, som forsøger at holde Aalborg væk.

Udgivet:04. februar 2022, 22.35

Læsetid:1 minut

Joachim Linnet (i blåt) sørgede for scoringen til 2-1 i udekampen mod Odense Bulldogs, som endte med at få en gedigen øretæve på egen is. (Arkivfoto)

/ Ritzau /

ODENSE Metal Ligaens tophold Herning Blue Fox havde ingen problemer med at fortsætte de gode takter i grundspillet, da traditionsklubben gæstede Odense Bulldogs.

Isæt takket været en fremragende anden periode kunne Herning rejse hjem fra Fyn med en overlegen sejr på 8-1 H.C. Andersens hjemby.

Det var Hernings fjerde sejr på stribe. Holdet topper grundspillet med 79 point for 40 kampe. Aalborg Pirates har 74,5 point på andenpladsen, men har spillet to kampe færre.

Sent i første periode fredag i Odense bragte Joachim Linnet gæsterne foran 2-1, og på godt tre gyldne minutter i første halvdel af anden periode blev kampen afgjort.

Tre Herning-scoringer gjorde det til 5-1, inden en regn af udvisninger ødelagde kampens rytme i periodens anden halvdel.

Jarkko Malinen nåede dog at gøre det til 6-1 inden sidste pause og sende hjemmeholdet i omklædningsrummet med en rigtig skidt fornemmelse.

Den blev kun forværret i de sidste 20 minutter, hvor yderligere to scoringer til gæsterne cementerede den solide lussing på måltavlen.

Fredag blev generelt en aften, som stod i de jyske holds tegn.

Esbjerg Energy var et smut forbi Københavns forstad Herlev, hvor Herlev Eagles blev slået med 5-3.

Derudover hentede Sønderjyske en sejr på 4-1 hjemme i Vojens over mesterholdet Rungsted Seier Capital.

/ritzau/