Mindeord: En træmand i Silkeborg med hang til motorcykler

Erik Gregers Pedersen kom tidligt i sin karriere ind i Reimar Nielsen koncernen og var beskæftiget med træ det meste af sit liv

Udgivet:27. maj 2022, 11.30

Læsetid:2 minutter

I mange år var Erik Gregers Pedersen medlem af både Danmarks Veteran Motorcykleklub og Nimbus Klubben i Silkeborg, og den sidste motorcykel blev en BMW R75/6.

MINDEORD: Torben Smedegaard Pedersen har skrevet mindeord om sin svigerfar, Erik Grergers Pedersen:

Erik Gregers Pedersen (ofte kaldet Gregers) sov ind i sit hjem i Sejs-Svejbæk torsdag den 18. maj efter 85 fantastiske år og de sidste dage omgivet af hele sin familie.

Erik Gregers var en ubetinget livsnyder, der blev født i 1937 og voksede op i Risskov sammen med sine to søskende. Det var også her, han mødte Anna Marie Smedegaard (kaldet Mie), som han blev gift med i 1963 og således nåede at være gift med i knap 60 år.

Mie og Erik Gregers flyttede til Virklund i 1975 med parrets tre børn (Mads, Peter og Rikke), og huset på Thorsøskrænten var familiens hjem frem til 2004. Der var børnene flyttet hjemmefra og Mie og Erik Gregers begge gået på pension, så familienboligen i Virklund blev erstattet med et mindre parcelhus i Sejs-Svejbæk, hvor de samtidig blev naboer med parrets datter, svigersøn og to børnebørn i en slags »generationskollektiv«.

Det er en rigtig træmand, der er gået bort. Erik Gregers var beskæftiget med salg af træ hele sit liv efter endt soldatergerning. Han kom tidligt i sin karriere ind i Reimar Nielsen koncernen, hvor han blandt andet var ansat som sælger i selskabets tømmerhandel i Ry, på Århusbakken og sidst på Nørrevænget i Silkeborg, hvor han undervejs fejrede sit 25 års jubilæum i koncernen og lod sig pensionere fra i 1999.

Veteranmotorcykler

Motorcykler var den store hobby, og det blev hurtigt klassikere og veteranmotorcykler, der fangede hans interesse. I mange år var Erik Gregers medlem af både Danmarks Veteran Motorcykleklub og Nimbus Klubben i Silkeborg, for der stod både en DKW og en Nimbus med sidevogn i garagen. Han deltog i Skanderborgløbet 14 gange, men kørte også både Skagenløbet, Pinenhusløbet og Jyllandsløbet flere gange gennem årene. Den sidste motorcykel blev en BMW R75/6, som Erik Gregers med vemod måtte sælge i en alder af 78 år, hvor det var slut med at køre på de 2-hjulede.

Netop familie og venner fyldte meget i Erik Gregers’ liv, og han holdt til det sidste kontakt til både skolekammerater fra Risskov, tidligere kolleger fra Reimar, ligesom den store familie blev samlet flere gange om året i Sejs-Svejbæk.

Høj operamusik

En anden passion var opera, og mange har nok mødt Erik Gregers til Opera Bio i Aarhus, som blev krydret med rejser til blandt andet Italien og masser af (høj) musik i højttalerne derhjemme, når han slappede af med madlavning, der også var en stor interesse til glæde for familie og venner. Erik Gregers var kendt for sine tryllerier i køkkenet, og han underviste sågar andre interesserede med sine kulinariske evner hen over et par år.

Netop familie og venner fyldte meget i Erik Gregers’ liv, og han holdt til det sidste kontakt til både skolekammerater fra Risskov, tidligere kolleger fra Reimar, ligesom den store familie blev samlet flere gange om året i Sejs-Svejbæk.

Erik Gregers efterlader sig sin hustru, tre børn med svigerbørn, ni børnebørn og seks oldebørn.

Æret være hans minde.

Bisættelsen finder sted fra Sejs-Svejbæk Kirke i morgen, lørdag den 28. maj kl. 11, og slutter ved kirken.

Indlæser debat