Et historisk år for SIF - hvad nu?

Udgivet:30. maj 2023, 10.25

Læsetid:2 minutter

Christian Ditlev. Foto: Martin Ballund

Af Christian Ditlev Silkeborg

4 måneder siden

I skrivende stund resterer to runder af superligasæsonen 2022/23, og SIF har sikret sig en ny sæson i den bedste række. For første gang siden perioden 2009-2013, skal SIF spille superliga i tre sæsoner i træk.

Denne sæson har, set i et SIF-perspektiv, på mange måder været historisk. Når den sidste kamp mod AaB er fløjtet af, vil SIF have spillet 46 kampe i denne sæson. Sæsonen har dog været præget af en lige-ved-og-næsten følelse.

Først kostede en udvisning ude mod HJK Helsinki en tur i Europa League, siden kostede en tvivlsom dommer hjemme mod West Ham og senere endnu et rødt kort mod Anderlecht europæisk fodbold efter vinterpausen. I 22. runde af grundspillet i superligaen kostede en uheldig aktion af Joel Felix samt en stor afbrænder til sidst en ny tur i mesterskabsspillet og til sidst et manglende straffespark på JYSK park samt et hovedstød på overliggeren i Ålborg en ny tur i pokalfinalen.

Det gode spil og deraf følgende gode resultater har også vist sig i regnskaberne. 82 mio. kr. efter skat blev resultatet. Dette resultat har ført til krav i fankredse om, at der skulle bruges flere penge på nye spillere.

Som udviklingen i spillet har været i nedrykningsspillet, kan der argumenteres for, at der burde have været købt en ny mand til offensiven i vinterpausen, der kunne have medvirket til at skubbe os helt ind i top-6 og dermed fri af nedrykningsfare. Det blev lige spændende nok inden den forløsende sejr hjemme mod Lyngby næsten sikrede overlevelsen, der blev cementeret på det ucharmerende Nordstern Arena i Horsens.

Nu gælder det så sæsonens to sidste kampe, hvor holdet kan spille frigjort, velvidende at selv ikke de mest usandsynlige scenarier kan sende os ned i 1. division. Disse kampe er første skridt i forberedelsen til den nye sæson. Det vil være ærgerligt at gå på ferie med visheden om, at vi kun har vundet tre superligakampe i 2023.

Derudover vil det være gavnligt at få givet lidt succesoplevelser til vores offensive spillere i form af særligt Adamsen, Kusk og Jørgensen. Kampene bør efter min mening dog også bruges på at give nogle af de unge folk som Bøndergaard, Boessen, Anders Dahl og Nichlas Holm Pedersen nogle superligaminutter, hvis ellers kampforløbet gør det muligt. Særligt i den sidste kamp bør det være muligt, da nedrykningen meget vel kan være afgjort, før vi går på banen i Ålborg.

Nedrykningsspillet har vist os, at der skal ske noget med truppen i det kommende transfervindue. Truppen trænger til nyt blod efter næsten tre år sammen. Det bliver spændende at se, hvad Fredrik Carlsen kan bidrage med på den centrale midtbane og Frederik Carstensen i en rolle som 10’er. Så mangler der blot mere bredde defensivt, hvor alternativerne på backs ikke har imponeret.

Til sidst skal lyde et tak for indsatsen og god bedring til Gustav Dahl.