Mindeord: Esther var et sjældent godt og gæstfrit menneske

Esther Torp, Virklund, er død

Udgivet:03. marts 2022, 11.30

Læsetid:1 minut

Fra omkring 1960 boede Esther Torp i Sejling sammen sin familie. Hun arbejdede på systue i byen gennem 14 år, men ellers var hun hjemmegående og tog sig af børnene Kirsten og Svend Erik. I 2014 flyttede hun og ægtemanden Knud Torp til Virklund, og to år senere måtte hun opleve den sorg at miste ham. Ud over de to børn efterlader Esther Torp sig tre børnebørn og to oldebørn med endnu et på vej. Esther Torp blev 85 år.

MINDEORD: Per Bach-Pedersen, Ansvej 12, Silkeborg, har skrevet mindeord om Esther Torp, Virklund, tidligere Sejling:

Det var med vemod, jeg modtog telefonopkald fra sønnen Sven Erik, at nu var hans mor død. Hun fik sin sidste tid på Gudenaa Hospice. Dødsfaldet skete i fredags. Efter nogle dage, hvor det kun gik ned ad bakke, udåndede Esther fredag aften ved 20-tiden.

Esther var et sjældent godt og gæstfrit menneske. Hun og Knud åbnede altid deres dør, når vi bankede på. En ting jeg aldrig glemmer. Jeg var lige begyndt som handelsrejsende for et svensk firma og skulle starte Træindustrien op i Danmark med salg af slibematerialer.

Første gang og første kunde i området blev Knud, og ikke nok med en pæn ordre fra ham blev jeg også inviteret til frokost i deres køkken. Lækkerier var Esthers speciale. Hun kunne trylle i et køkken.

Foruden en god og trofast kunde blev ægteparret også vore gode venner, da vi flyttede til Silkeborg. Sammen med Ketty og Hilbert Jensen dannede vi en kortklub, lagde penge i hver gang vi spillede. Det blev til mange gode ture i både ind- og udland, hvor vi nød stedets seværdigheder.

Desværre kommer der altid ting i vejen, så spillet ophørte, men venskabet fortsatte. Knud hjalp mig også med at bygge et redskabsskur ved vort sommerhus i Ø. Hurup. Vi havde mange gode ture hertil, og det gav rigtig mange gode fiskemåltider, som vi selv skaffede fra Kattegat. Med Esther som kok og os andre som skaffere kunne det aldrig gå galt.

Det bliver et stort savn, ikke blot for familien, men for hele den omgangskreds, der var tilknyttet familien.

Æret være Esthers minde.

Indlæser debat