Fronterne mildnet i Himmelbjerg-strid

Nye, mere forsonlige toner, da omkring 280 i aften var til borgermøde om planerne for Himmelbjerget

26. februar 2019, 21.23

Arkitekt-skitserne har fyldt alt for meget i debatten, mente borgmester Jørgen Gaarde og erkendte, at byrådet havde fået debatten om Himmelbjerg-planerne sat forkert i gang. Foto: Jakob Stigsen Andersen

RY Høtyvene blev hjemme, og der blev plads til mere forsonlige toner, da Skanderborg Byråd i aften havde inviteret til borgermøde om de nye planer for Himmelbjerget.

Interessen var meget stor, og der måtte køres mange ekstra stole på plads i Hal D i Ry Hallerne for at få siddepladser til de op imod 280 fremmødte borgere.

Borgmester Jørgen Gaarde (S) lagde forsonligt ud, da han i sin velkomst erkendte, at kommunen nok kunne være kommet bedre afsted med de nye planer.

De arkitekt-skitser, der illustrerer forslaget til helhedsplan - blandt andet store, plankedækkede plateauer og en glasterrasse - er løbet med al for stor opmærksomhed, selv om de netop mest har været illustrationer og ikke i fokus i den politiske behandling, sagde han.

- Vi har lavet mange helhedsplaner. Men det er første gang, at vi er kommet sådan afsted - at præsentere en helhedsplan, så intentionerne bag den ikke er kommet ordentligt til udtryk.

- Det må vi påtage os ansvaret for som politikere og administration, sagde Jørgen Gaarde.

Fra foreningen Folkets Bjerg, der sidste sommer lagde ud med kraftig kritik af helhedsplanen, var formanden Anders Hougaard skeptisk overfor byrådets hensigter med borgermødet.

Speed-dating...