Favrskov: Smuk blomsterhilsen til plejecentre

Gartneriet Knud Jepsen forærer »brændende kærlighed« til beboere på plejecentre

20. marts 2020, 18.47

Her et glimt fra Tinghøj i Hammel, hvor Bodil, kiggede ud for se nærmere på se de fine blomster - i god afstand til blomsterbringerne, Jakob og Louise Jepsen. Foto: Favrskov Kommune.

FAVRSKOV Gartneriet Knud Jepsen er ramt af coronakrisen.

Knud Jepsen er verdens største producent af »brændende kærlighed«, de populære potteplanter i mange farver, som arten kalanchoe kaldes.

Men firmaet kan ikke komme af med blomster i øjeblikket på grund af coronakrisen.

- Vi ved, at der sidder en masse isolerede ældre på kommunens plejecentre. Vi ved også, at mange ældre er glade for blomster. Eftersom pårørende nu ikke kan komme med blomster til ældre på plejehjem, kunne vi lige så godt skabe lidt glæde, siger Louise Jepsen, kreativ direktør i Knud Jepsen.

Louise Jepsen tog kontakt til kommunens plejecentre, men også Hammel Neurocenter blev ringet op.

- Selvfølgelig ville vi have Hammel Neurocenter med. Der er mange patienter, som sidder fuldstændig alene, siger Louise Jepsen.

Pænt ja tak til blomster

Favrskov Kommune var hurtig til at tage imod det generøse tilbud.

- Blomsterne, og ikke mindst omtanken, skaber glæde for vores beboere og personale i en lidt dyster tid. I det hele taget skaber det glæde, når nogen viser sit samfundssind, siger ældrechef i Favrskov Kommune, Henriette Halgaard Rasmussen.

I går var Louise Jepsen derfor på blomsterbesøg rundt på de mange plejecentre. Sønnen og kollegaen Jacob var med.

Beboere smilede og vinkede

- Vi satte blomsterne ude foran indgangen og ringede til plejecentrenes personale. Nogle steder kom beboere ud og smilede og vinkede. Det hele foregik med stor afstand. Andre steder sad beboere faktisk klar, da vi kom, siger Louise Jepsen.

Blomster-ekspressens rute i Hammel gik først til Neurocentret, Tingbjerg, Solhøj og til sidst Friplejehjemmet i Sall.

- Beboerne var så glade. Blomsterne falder på et tørt sted, nu hvor pårørende ikke kan besøge dem, siger Lone Dykjær Jessen, som er administrativ medarbejder på Tinghøj.

Gruppeleder på Solhøj, Birgitte Hedegaard, var også positiv.

- Det er en flot gestus. Der var blomster overalt i fællesrummet og i caféen, og beboere fik dem med ind i deres lejligheder, siger hun.