Det er forkert at spare på køkkenet på plejehjem

7. april 2021, 12.54

ÆLDREPLEJE Det er med sorg, at jeg har hørt, at en besparelse på køkkenpersonalet på Karolinelundscenteret er noget man uden skam overvejer.

Jeg har to forældre på plejehjem i Silkeborg Kommune. Min far endte efter sygdoms forløb for snart 2 år siden i Gjern. Åh nej tænkte vi ... Vi ville da heller have haft noget i Silkeborg. Tanken er gjort til skamme.

På Karolinelundscenteret er der nemlig sjæl og omsorg. Køkkenet er hjertet i hver afdeling. Her dufter og rasles med gryde

Dorthe Bach

På Karolinelundscenteret er der nemlig sjæl og omsorg.

Køkkenet er hjertet i hver afdeling. Her dufter og rasles med gryder. Før corona var det der, man kunne være sikker på at finde behjælpelige personale (lige nu skal vi ind ad en bagdør for ikke unødvendigt at få kontakt, nok snart slut).

Min far fik sondemad og vejede 45 kg, da han kom. Nu er sonden en svag erindring, han har kunnet få specielt til beredt mad, da han begyndte at spise.

Nu er han på din egen kampvægt igen. Livet handler så meget om mad, når man pga. alder ikke får så mange indtryk mere. I køkkenet kan de fremtrylle et andet måltid, hvis han en sjælden gang giver udtryk for, at der et noget, han ikke kan lide. Det er vigtigt i den alder, at man ikke bare spiser en halv kartoffel, for det kan man jo altid spise ...

Køkkenet og god pleje fik min far tilbage til livet. Nu er køkkenets mad med til at give glæde for en snart 90-årige, hvis oplevelses-radius bliver mindre og mindre.

Min mor er på et plejehjem uden madlavning, det er en helt anden historie, som vi lader ligge.

Kan der være en rigtig og etisk beslutning?

Indlæser debat...