Nu må Gudenaacentralen handle

9. august 2019, 10.05

VAND Trækstien vader i succes, skriver Midtjyllands Avis.

Det er rigtigt, ja, og gæsterne vader gennem vand på stien og mejetærskeren pladrer gennem blank vand i kornet på de tilstødende marker.

Løsningen på problemet er ikke at fylde mere grus på stien, for husk på, at vi er nogle der bor langs åen, i huse der blev bygget samtidig med trækstien og længe før Gudenaacentralen.

Løsningen er at pålægge Gudenaa-centralen at sørge for at vedligeholde deres opstemning, så den ikke skaber gener i form af oversvømmelse af andres ejendom. Det skulle ikke være så svært, nu da Gudenaacentralen ikke længere er fedtet ind i kommunalt ejerskab.

Om der så skal graves, skæres, pumpes eller lægges ud i søen eller køres bort er op til Gudenåcentralen, bare det bliver gjort inden for den korte tidsfrist, der gives.

En hvilken som helst anden privatperson, der på grund af sløseri og manglende vedligehold af dræn og grøfter havde foranlediget oversvømmelse af offentlig vej og anden persons ejendom, var forlængst blevet mødt af en regning fra kommunen, på udførelse af fornødent vedligehold.

Vi er helt på linie med Hans Okholm i Midtjyllands Avis den 5. august: Kom ud over berøringsangst og handlingslammelse! Kom i gang!