Silkeborg-team tog sejren på Jyllandsringen

Nicolai Sylvest fra LM Racing blev den store vinder ved weekendens Grand Prix Danmark

Udgivet:23. august 2021, 10.43

Læsetid:1 minut

Nicolai Sylvest bliver her hyldet for sin sejr foran Casper Elgaard (tv.) og Kasper H. Jensen. Sidstnævnte fører i den samlede stilling. Foto: Kim Gripping/TCR Denmark/Boxengasse.dk

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

MOTORSPORT På grund af Le Mans måtte LM Racing i weekenden klare sig uden topkøreren Jan Magnussen, da der blev kørt Grand Prix Danmark på Jyllandsringen.

Men det forhindrede ikke Silkeborg-teamet i at triumfere på hjemmebanen, hvor Nicolai Sylvest blev den helt store vinder. Køreren fra LM Racing tog foruden en sejr i finalen sig også af afdelingens første heat og satte i alt 62 point på mesterskabskontoen. Her ligger Nicolai Sylvest nu på tredjepladsen med 173 point. Kasper H. Jensen ligger i front med 203 point, mens Casper Elgaard er lige efter med 200 point.

Jan Magnussen må tage til takke med en samlet femteplads efter to afdelinger i træk uden point på kontoen.

»En perfekt weekend«

Hans holdkammerat Nicolai Sylvest er meget tilfreds med lørdagens resultat, selv om han ved det andet af de i alt tre heat endte langt nede i feltet.

- Helt perfekt weekend. Den eneste lille streg i regningen var heat to - jeg fik en god start, men jeg blev lukket lidt ude undervejs i starten. Den ville jeg gerne have haft lidt mere ud af, men absolut en god weekend for os. Der er hentet ind, og de sidste to weekender har været supergode for mit vedkommende, forklarer Nicolai Sylvest.

I første heat startede han i poleposition, og den plads holdt han resten af løbet, hvor Kasper H. Jensen blev toer.

Rutinerede Casper Elgaard satte sig på sejren i heat to, og han forsøgte også at vinde i finalen. Men her gik Nicolai Sylvest inden om Elgaard med en overhaling, og derfra så han sig ikke tilbage.

Hans stærke kørsel betyder, at LM Racing stadig topper holdmesterskabet.

Lokale Gustav Birch fra Brian Madsen Sport tog sig desuden af sejren i U23-klassen, og i den samlede stilling er han nummer otte. Kim Lund Johansen fra Voel ligger på næstsidstepladsen.

Næste afdeling for TCR Denmark er 17.-19. september ved Classic Race Aarhus i Mindeparken.