En station i Laurbjerg vil skabe udvikling - som det skete i Hinnerup

Udgivet:27. februar 2021, 08.05

Læsetid:2 minutter

Af Birgit Liin Medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre

2 år siden

STATIONSBYGGERI I 1990’erne besluttede staten, at Hinnerup Station kunne genåbne under forudsætning af, at Hinnerup Kommune bidrog væsentligt til udgifterne ved anlægget (kilder: Berlingske Tidende, 28. december 1993, og Stiften.dk, 16. august 2002). Det tilbud tog Hinnerup Byråd imod, for man kunne dengang sagtens se, hvilken forskel en station ville gøre for byudviklingen. Genåbningen skete i 1994. Siden er det kun gået én vej for Hinnerup: Opad. I 1994 regnede man med 200 passagerer pr. dag i Hinnerup. Tallet var i 2015 på 951 daglige passagerer. Befolkningsudviklingen i Hinnerup er i perioden gået samme vej - ganske som tilfældet er for andre bysamfund, hvor der er genåbnet stationer.

For os er det en kommunal opgave at skabe udvikling i lokalsamfund, også uden for hovedbyerne. Derfor bakker Venstre op om stationsprojektet i Laurbjerg, som vil skabe tiltrængt vækst og bosætning
Birgit Liin

Hadsten Kommune handlede ligeledes resolut, da IC-togene skulle indføres, hvilket krævede en ny station. Hadsten Kommune opførte en ny stationsbygning, der blev indviet i 1991, ligesom kommunen efterfølgende betalte en del af stationens udstyr (kilder: artikler i Hadsten og Omegns Folkeblad, 1990-1992).

I Venstre mener vi, at det var en rigtig god idé, at Hinnerup og Hadsten Byråd i 1990’erne skød kommunale millioner i stationerne i Hinnerup og Hadsten. Investeringerne har givet et stort afkast, som Favrskov Kommune i dag nyder godt af. Vi mener også, at det er helt fair, at Favrskov Kommune fortsat vedligeholder en del af Banedanmarks areal i Hinnerup.

Læs også
Et trinbræt i Laurbjerg er ikke en kommunal opgave Et trinbræt i Laurbjerg er ikke en kommunal opgave
Læs også:
Et trinbræt i Laurbjerg er ikke en kommunal opgave

For os er det en kommunal opgave at skabe udvikling i lokalsamfund, også uden for hovedbyerne. Derfor bakker Venstre op om stationsprojektet i Laurbjerg, som vil skabe tiltrængt vækst og bosætning, ligesom det skete i Hinnerup. Vi ser frem til at få detaljerne i projektet belyst, sådan at endelig stillingtagen kan ske.