Kritik af borgermøde: Det minder om speeddating

Anders Hougaard fra Folkets Bjerg efterlyste en helt ny start

27. februar 2019, 08.55

Der er så lidt tid, at folk bliver fuldstændig forpustede. Jeg synes ikke, det er seriøs borgerinddragelse, sagde Anders Hougaard. Foto: Martin Ballund

RY Meldingen om, at de udskældte arkitekttegninger ikke skal tages som konkrete forslag, faldt i god jord blandt de omkring 280 fremmødte ved mødet i Ry Hallerne i aftes.

Fra foreningen Folkets Bjerg, der sidste sommer lancerede kraftig kritik af helhedsplanen, var formanden, Anders Hougaard, dog fortsat skeptisk - også overfor mødeformen.

- Det minder om speeddating, sagde han om mødeformen med fire stande, hvor fire forskellige elementer i Himmelbjerg-planerne blev præsenteret, og borgerne kunne stille spørgsmål og komme med forslag.

- Der er så lidt tid, at folk bliver fuldstændig forpustede. Jeg tror, det er meget tilfældigt, hvad der kommer ud af det, og jeg synes ikke, det er seriøs borgerinddragelse, sagde Anders Hougaard.

Han efterlyste en helt ny start på planarbejdet, hvor man som det første afklarer, hvilket fantastisk sted Himmelbjerget er, og for det andet breder arbejdet meget mere ud.

Andre tog borgermødet som en positiv mulighed for at komme til orde, og aftenen gav mange nye forslag og indspil til det videre arbejde med Himmelbjerg-planerne. Ved hver af de fire stande stod medarbejdere fra kommunen, der noterede alle forslag og kommentarer ned.

- Når man hælder penge i......