Det sidste rallyshow i Fårvang er blevet kørt

Motorklub i Kjellerup lægger rallyshow i graven

Udgivet:02. marts 2022, 09.29

Læsetid:2 minutter

Op mod 10.000 tilskuere har været samlet til rallyshows i Fårvang i årtier. Nu er det slut. Privatfoto

KJELLERUP En lang æra i dels dansk motorsport, dels frivilligt foreningsliv i det midtjyske er slut. Det ligger fast, efter at Kjellerup og Omegns Motorklub har måttet lægge sit populære rallyshow i graven.

- Det er desværre ikke muligt for os at gennemføre det årlige rallyshow, siger Freddy Pedersen fra Kjellerup og Omegns Motorklub i en pressemeddelelse.

- Vi har i de seneste mange år i vid udstrækning anvendt arealer tilhørende Tvilum-fabrikken, men det er ikke længere muligt. Virksomheden eksporterer til mange lande, herunder USA, og man har fået en amerikansk såkaldt CTPAT-certificering, som betyder, at man ikke kan tillade uautoriseret personale på sit område.

Læs også
Fårvangs Rallyshow udsættes yderligere et år Fårvangs Rallyshow udsættes yderligere et år
Læs også:
Fårvangs Rallyshow udsættes yderligere et år

Rallyshowet har gennem fire årtier været varemærket for byen. Den blev højdepunktet for Fåremarkedet, når der hvert år fredag i uge 32 i fire timer blev kørt stærkt i industrikvarteret og festet bagefter. Fårvang Borgerforening og Horn-Fårvang Idrætsforening var medarrangører af rallyshowet og tog sig bl.a. af festtelte og alle salgsboder.

- De frivillige i de to foreninger har ydet en stor indsats, når vi har afviklet rallyshow, og Fårvang Borgerforening og Horn-Fårvang Idrætsforening er blevet belønnet ved at tjene en god skilling til klubkassen, siger Freddy Pedersen.

- I fremtiden får de to foreninger færre midler til deres frivillige arbejde i lokalområdet, siger han.

Vi har i de seneste mange år i vid udstrækning anvendt arealer tilhørende Tvilum-fabrikken, men det er ikke længere muligt. Virksomheden eksporterer til mange lande, herunder USA, og man har fået en amerikansk såkaldt CTPAT-certificering, som betyder, at man ikke kan tillade uautoriseret personale på sit område
Freddy Pedersen, Kjellerup og Omegns Motorklub.

Rallyshow så dagens lys i 1979. Dengang var det blot et af mange løb på den danske motorsportskalender, men med tiden udviklede det sig til at blive et af højdepunkterne. Hvor rally godt kunne være svært tilgængelig for tilskuerne, var det her ikke bare nemt at overskue det hele, men der var heller ikke nogen ventetid, for rallybilerne blev sendt af sted i en lind strøm.

Op mod 10.000 tilskuere lagde vejen forbi, og publikumstilstrømningen gjorde også, at hele Danmarkseliten, men også en række stærke udlændinge kom til start. Når man ser på vinderlisten, virker den nærmest som rallysportens svar på Kraks blå bog med rallyeuropamester Henrik Lundgaard som bare en af de mange topkørere, der gennem årene har sejret på vejene i industrikvarteret.

Læs også
Køreplader holdt byfest tørskoet Køreplader holdt byfest tørskoet
Læs også:
Køreplader holdt byfest tørskoet

- Vi anvendte også den lokale vognmands areal, husker Freddy Pedersen.

- Her kørte vi på en grusvej, og det var ikke optimalt, for det gav støvgener for publikum. I motorklubben valgte vi derfor at købe asfalt for over 100.000 kroner, som vi fik lagt på vognmandens areal.

Rallyshow var et show, og der var noget for hele familien. En række af topnavnene fra kvindelandsholdet i håndbold deltog således et år som co-drivere og med tiden kom masser af andre elementer med.

I 2003 lancerede man sit Classic Show. Her kunne indehavere af historiske køretøjer på to, tre og fire hjul få lov til at vise deres kæreste eje frem – ikke blot på parkeringspladsen, men også i en flot præsentation rundt på banen. Senere fulgte et andet populært indslag, når medlemmerne af de to lokale motorcykelklubber - MC Shepherds og Oldboys MC - gav børn og unge sjæle køretur på bagsædet af deres motorcykler.