Debat: Personalet skaber arbejdsmiljøet

23. maj 2020, 12.52

BEKYMRING Lige under 20 % af personalet på Regionshospital Silkeborg har underskrevet et bekymringsbrev om arbejdsmiljøet til blandt andet politikerne i Region Midt. Det er en træls reaktion.

Men det kan man så tolke sådan at 80% af personalet ikke er bekymret for arbejdsmiljøet.

De 80% har formodentlig den erfaring, at arbejdsmiljø IKKE er afhængig af én lederperson, men om relationerne blandt personalet.

Den moderne afdelingsleder tager primært ansvar for relationen til de øvrige hospitaler i enheden og samarbejdet med den overordnede ledelse. Han delegerer det interne arbejdsmiljø til de enkelte medarbejderteams via MED udvalget, i gamle dage kaldt samarbejdsudvalget.

Det er personalet der skaber arbejdsmiljøet på en arbejdsplads. Derfor bør alle støtte personalet på Regionshospital Silkeborg. De udfører et fremragende arbejde.

Som patient ved Hospitalsenhed Midt har jeg kun mødt venlige, dygtige og tryghedsskabende personale i Viborg, Hammel og Silkeborg. Jeg har endnu ikke været »kunde« Skive.

Hospitalsenhed Midt yder fremragende service.

Jeg håber virkelig, at de 20% bekymrede medarbejdere på Regionshospital Silkeborg genopdager det gode arbejdsmiljø, som de selv har været med til at skabe og som stadig lever. Det glæder mig, at I støtter den nye konstituerede leder. Jeg synes ikke I har grund til bekymring, I gør det jo godt. Det er der jo ingen, der ønsker at ødelægge. Hvorfor skulle nogen dog ønske det?