Lokal mande-ekspert: Mænd skal være bedre til at give modspil

- Mænd er en mangelvare i mange familier, mener terapeut

Udgivet:29. april 2019, 07.06

Læsetid:1 minut

Søren Kjærgard har en fortid i politiet igennem 33 år og har siden uddannet sig som psykoterapeut. Han har stået for flere lokale mandeprojekter,

Kenneth Husum
Journalist| husum@midtjyllandsavis.dk

4 år siden

SILKEBORG Der er mandeaften for både mænd og kvinder i Medborgerhuset 13. maj, hvor Selvhjælp Silkeborg inviterer til en aften med et involverende oplæg med terapeut og mande-ekspert Søren Kjærgaard om rollen som mand i nutidens samfund.

- Det vil handle om, hvordan vi som mænd bliver en bedre udgave af os selv og om, hvordan vi bliver autentiske og i stand til at stå op og være den modspiller i et parforhold, som giver begge parter et inspirerende og meningsfuldt liv. Vi lever i en tid, hvor mænd er en mangelvare i rigtig mange familier, forklarer Søren Kjærgaard. Om sig selv fortæller han, at han er 64 år og har fire voksne børn, som klarer sig rigtig fint rundt om i verdenen. Det gør de kun, fordi de har en far »som elsker kvinder«.

Søren Kjærgaard har været ansat i Dansk Politi i 33 år, er nu pensioneret og har i fire år beskæftiget sig med at

sikre bedre forhold for mænd, som har ting de »bøvler« med. Han har blandt andet stået for et mandeprojekt i Silkeborg, som skal give lokale mænds fysiske og mentale sundhed et løft.

Søren Kjærgaard har som mand også selv haft »bøvl«, men han fortæller, at han har været heldig at kunne arbejde med sig selv igennem sin terapeut-uddannelse og derfor er blevet i stand til at kunne gøre en forskel for andre.