Bofællesskab i Ry skriver historie

Bofællesskabet Balancen på Kildebjerg er det første private byggeri i Danmark, der har opnået certificeringen DGNB Diamant

Udgivet:17. august 2022, 12.23

Læsetid:1 minut

Balancen stod klar til indflytning i 2021 og indeholder 33 lejeboliger. Foto: Astrid Maria B. Rasmussen

RY Det er en stor hæder, som Seniorbofællesskabet Balancen på Kildebjerg har modtaget. Den har opnået certificeringen DGNB Diamant. Det betyder, at ikke nok med, at byggeriet er i topklasse indenfor bæredygtighed, men også indenfor arkitektur og æstetik.

Samtidig er det en historisk begivenhed, for det er nemlig første gang, et privat byggeri i Danmark opnår denne certificering.

Pensiondanmark, som står bag byggeriet af Balancen, er stolt over at have opnået DGNB Diamant, siger Marius Møller, direktør for ejendomme hos PensionDanmark i en pressemeddelse.

- Det er en stor milepæl for os, at vi som den første privat bygherre i Danmark nu har et Diamant-certificeret projekt i vores portefølje. Det understreger, at vi har en ambitiøs og holistisk tilgang til bæredygtighed i vores byggerier, og vi ser en klar forbindelse mellem æstetikken i byggeriet og livskvaliteten hos beboerne, siger direktøren.

Balancen har opnået DGNB Diamant ved at få forskellige bæredygtighedscertificeringer samt en arkitektvurdering.

Marius Møller mener, at Balancen viser, at mange ældre har lyst til at bo i fællesskaber på en bæredygtig facon.

- Balancen har virkelig bevist, at der er en substantiel efterspørgsel efter boformer centreret omkring fællesskab og bæredygtighed blandt ældre i hele landet, siger han. mmi

Indlæser debat