S-forslag: Utryghed giver ret til kompensation til Kærshovedgård-naboer

Socialdemokratiet vil kompensere naboerne til Kærshovedgård med et økonomisk plaster på såret

Udgivet:28. november 2018, 10.04

Læsetid:2 minutter

Kærshovedgård Bor man tæt på Udrejsecenter Kærshovedgård og føler sig utryg, skal staten kompensere for situationen med kontante midler. Det mener udlændingeordfører i Socialdemokratiet Mattias Tesfaye.

- Hvis vi opfører vindmøller, en flyvestation eller anlægger motorvej, så sørger vi for, at de mennesker, der bor tæt på, bliver kompenseret. Vi synes, det er rimeligt, at man gør det samme, når man har placeret et udrejsecenter, hvor der opholder sig en masse kriminelle udlændinge, siger Mattias Tesfaye (S) ifølge DR Nyheder.

Forslaget kommer som reaktion på den udbredte utryghed, der hersker i og omkring udrejsecentret og som især har ramt stationsbyen Bording.

Der bor omkring 200 mennesker på Kærshovedgård. Det er en broget blanding af afviste asylansøgere, udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold. Der bor cirka 2000 mennesker i Bording.

Sværere at sælge huset...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her