25 års jubilar i Silkeborg: Fra bank- til datavirksomhed

Esben Terp Sørensen han nu fejre 25 års jubilæum hos Bankdata i Silkeborg

18. februar 2021, 11.30

Esben Terp Sørensen holder meget af naturen - både omkring hjemmet i Ulstrup eller som her, hvor han er på rejse i udlandet.

JUBILÆUM: Esben Terp Sørensen, der i 1986 blev uddannet som EDB-assistent fra EDB-skolen i Aalborg, kom i 1991 til Jyske Banks IT-afdeling i Silkeborg og blev tilknyttet Fondsgruppen. Efter nogen tid søgte han over til den afdeling, som lavede IT-løsninger til valuta- og derivat-handler, hvilket var et lærerigt sceneskifte for ham.

Her arbejdede han, indtil Jyske Banks IT-afdeling blev smeltet sammen med Bankdata ved årsskiftet i 2000.

- At være med til arbejdet op til fusionen var en stor oplevelse, at opleve gejsten, sammenholdet, fokus på målet og beslutningskraften. Det var stort, fortæller han.

I Bankdata startede Esben Terp Sørensen i en ny afdeling, der havde til formål at lave IT-løsninger til investeringsrådgiverne. Det første projekt i den afdeling var en udvidelse af lånefinansieret investering for at få andre banker end Jyske Bank til at bruge systemet.

I dag er han ved at udvikle online investeringsprofilering - en løsning, bankernes kunder selv skal bruge på deres enheder.

Der kan være stor forskel på at arbejde i en bank sammenlignet med at arbejde i en IT-virksomhed.

- I en Bank er der ledelsesmæssig fokus på overskud, mens der i en IT-virksomhed er fokus på IT hele vejen op i organisationen, fortæller Esben Terp Sørensen, der er meget glad for tiden hos Bankdata, hvor han nu kan fejre 25 års jubilæum.

- Noget at det, som jeg sætter allermest pris på ved Bankdata, er måden vi behandler hinanden på. Både kollega til kollega på samme niveau i organisationen, men også op og ned i organisationen. Overalt oplever jeg respekt for hinanden.

Esben Terp Sørensen bor i Ulstrup. Han er gift med Ulla, og sammen har de drengene Simon på 29 år og Mads på 25 år. Der er endda kommet et lille barnebarn til verden, der hedder Aske.

Esben har været fodboldtræner og bestyrelsesmedlem af idrætsklubben i Ulstrup , men det har han ikke lyst til længere, for nu skal aftenerne bruges på det, som han vælger til, hvilket kan være mountainbiketure, traveture eller sejlture. MTL