Kraftig brand i Gødvad: Politiet vil undersøge om den er påsat

Midtjysk Brand & Redning blev torsdag morgen kaldt til en kraftig bygningsbrand i Gødvad. Politiet kalder branden mistænkelig og undersøger nu årsagen nærmere

19. november 2020, 06.56

Der var kraftig røgudvikling, da Midtjysk Brand & Redning torsdag morgen rykkede ud til en bygningsbrand i Gødvad. Foto: Peter Erfurt

SILKEBORG (Opdateret kl. 12.00) Midtjysk Brand & Redning blev klokken 5.36 torsdag morgen kaldt til en brand i en kommunal bygning i Gødvad, hvor to pavilloner stod i flammer.

Der var kraftig røgudvikling fra stedet, da brandfolkene ankom. Midtjysk Brand & Redning gik straks i gang med slukningsarbejdet, som var overstået ved 8.30-tiden.

- Det var en meget kraftig brand. Det stod ud af døre og vinduer, da vi ankom, oplyser indsatsleder Allan Riisberg.

Det drejer sig om adressen Harsnablundvej 8B. Foruden de to pavilloner findes der på adressen også en mindre tilbygning.

Pavillonerne stod ikke til at redde, da slukningsarbejdet var overstået. Til gengæld nåede branden ikke at sprede sig til tilbygningen, der slap med en mindre sodskade.

Der var ingen mennesker i bygningen og dermed ikke fare for menneskeliv.

Politiet: Branden kan være påsat

Midt- og Vestjyllands Politi kalder branden mistænkelig. De fastslår, at den kommunale bygning ikke burde kunne gå i brand af sig selv.

Desuden oplyser politiet, at der var aflistet en rude. Det tyder altså på, at der har været nogen inde i bygningen.

Politiets teknikere vil nu foretage en undersøgelse for at fastslå brandårsagen.

Indsatsleder Allan Riisberg fra Midtjysk Brand & Redning oplyser, at der var installeret el på adressen, hvilket kan være en mulig årsag til branden.

Husede rollespilsforening

Bygningen husede indtil for ganske nyligt den lokale rollespilsforening Katastrofe Kompagniet.

Rollespilsforeningen gav for to måneder siden bygningen tilbage til Silkeborg Kommune, som de i sin tid fik den af.

- Vi rykkede ud af bygningen efter gentagne indbrud, fortæller Anders Gerlev Hansen fra Katastrofe Kompagniet, der nu ærgrer sig over at have gjort så grundigt rent, da foreningen flyttede.

I de seneste to måneder har bygningen stået tom.