880 års fødselsdag i Silkeborg: Pigebørnene er blevet store

Pigerne fra 1. klasse i 1948 på Østre Skole i Silkeborg fejrede deres fælles fødselsdag

Udgivet:30. september 2022, 12.45

Læsetid:1 minut

Pigerne fra 1. klasse på Østre Skole har nu kendt hinanden i foreløbig 74 år, og i denne uge mødtes de på Restaurant Panorama i Silkeborg for at fejre deres fælles 80 års fødselsdag. Fra venstre mod højre (med pigenavnet i parentes) er det: Anny Larsen (Anny Damgaard), Anni Jensen (Anni Jensen), Birthe Rasmussen (Birthe Jørgensen), Birthe Holm (Birthe Bidstrup), Birthe Vandsøe Jakobsen (Birthe Vandsøe), Aase Leth (Aase Jakobsen), Norma Poulsen (Norma Møller), Lene Amstrup (Lene Rytter), Hanne Sørensen (Hanne Pedersen), Inger Strange (Inger Gjerløv Pedersen), Lilian Bechmann (Lilian Faistrup).

Michael Tversted Lundsgaard
Navneredaktør| mlunds@midtjyllandsavis.dk

FØDSELSDAGSFEJRING: Det er vist ikke en overdrivelse at skrive, at der er tale om et usædvanligt godt sammenhold blandt de piger, der i 1948 begyndte i 1. klasse på Østre Skole på Markedsgade i Silkeborg. Hvert år - forår og efterår - besøger de på skift hinanden. Og når det er år med deres halvrunde eller runde fødselsdage, går de ud og spiser sammen.

Sådan har det været i mange år, og i denne uge mødtes pigerne så igen for at fejre deres 80 års fødselsdag - eller 880 års fødselsdag - for de i alt 11 piger, der er tilbage af klassen.

- Ja, vi var oprindeligt 14, men i løbet af årene har vi mistet tre, fortæller Birthe Holm fra Silkeborg, der hvert år glæder sig til at møde sine gamle klassekammerater.

- I år spiste vi på Restaurant Panorama, og det var virkelig godt. Vi havde igen en rigtig hyggelig dag, hvor snakken gik livligt, fortæller hun.

Og så kan man måske undre sig over, at der slet ikke er drenge med til festen.

- Nej, vi gider ikke de irriterende drenge. Men vi diskuterer da ivrigt med hinanden hvem af drengene i klassen, vi bedst kunne li’, siger Birthe Holm med et smil - og melder sig allerede nu helt klar til at fejre 85 års fødselsdagen om fem år.

Selvfølgelig var der også kagekone på bordet i anledning af pigernes 11 x 80 år.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Navne

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere