En helt-igennem guttermand fylder 70 år

Kaj Stendorf, Gl. Rye, har skrevet følgende om sin gode ven, Karl Bloch, Sorring, der fylder 70 år søndag den 7. juli

5. juli 2019, 13.00

Det var ved Gl. Rye Mølle, Kaj Stendorf i 2011 første gang mødte Karl Bloch, hvor han demonstrerede det gamle smedehåndværk for de besøgende.

FØDSELSDAG: Jeg har kendt Karl Bloch siden 2011, hvor jeg mødte ham som smed med ambolt ved Gl. Rye Mølle.

Vi vekslede nogle ganske få ord om noget smedearbejde, jeg gerne ville have ham til at lave for mig.

Næste gang, jeg talte med ham, inviterede han mig på jagt - og vi har siden da været gode venner og arbejder ofte sammen.

Karl er meget engageret i det lokale miljø omkring Gl. Rye og er en stor drivkraft i arrangementer omkring Møllen. Han er også en stor del af en traktorklub ved Hadsten.

Karl er barnefødt i Emborg og uddannet smed i Gl. Rye.

Han har været sejlende maskinmester for rederiet »Mærsk Line« i mange år og har set »hele verden«.

I en periode har han boet med sin familie i USA.

Hans faglige kompetencer omfatter mange fag - han er ikke bange for at give sig i kast med ting, som vi andre ikke har en løsning på - dem finder Karl.

Kender »gud-og-hver-mand«

Han er håndværker - og det at bruge sin fysik og viden indenfor dette område er noget, der er livgivende for ham.

Karl kender »gud-og-hver-mand« og giver sig altid tid til at snakke.

Hans hjælpsomhed er meget stor, og der banker et fantastisk »omsorgshjerte« i ham. Han er menneskekender og ser straks noget, som andre måske ikke har fået øje på.

Gennem mange år efterhånden har han hjulpet Jesu Små Søstre med mange former for praktiske gøremål. Jesu Små Søstre er en katolsk søsterorden på Lindholmvej ved Ømborgen.

Karl er meget politisk interesseret, han har sine holdninger og har været engageret i Venstre i Silkeborg i mange år. Han er meget vedholdende i sine argumenter og giver ikke op, hvis han har fået en ide.

Karl bor med sin familie på en gård ved Sorring. Han afholder ofte loppemarked, for der er en stor samler gemt i ham. Han er også jæger og nyder gerne en jagtdag sammen med sine jagtkammerater.

Karl blev gift med Anita i 1972, så guldbrylluppet begynder så småt at nærme sig. Parret har døtrene Hollie på 45 år og Heidi på 38. Hollie bor med sin mand Steve i England, og de har to børn på 18 og 10 år, mens Heidi og hendes mand Rune bor i Nisset sammen med deres to børn på seks og fire år.

Den 13. juli samles hele familien for at fejre Karls 70 års fødselsdag.