Landets bedste cykelryttere er med i årets gadeløb i Hadsten

Garanti for cykelsport i topklasse ved Hadsten Gade Grand Prix - to danske mestre er med i feltet

10. august 2019, 14.26

Hadsten Gade Grand Prix går for at være et af landets hårdeste gadeløb, og det skyldes først og fremmest den stejle Søndergade-bakke, som rytterne skal op ad mange gange. Foto: Kenneth Lynghøj

FAVRSKOV - Vi kan konkludere, at vi kan præsentere landets pt. bedste cykelryttere på bakken i Hadsten.

Lyder de fra en meget tilfreds Jesper Tikiøb forud for Hadsten Gade Grand Prix, der afvikles på torsdag 15. august.

To danske mestre med

Med til start er nemlig både den danske mester i enkeltstart, Kasper Asgreen, og den danske mester i landevejsløb, Michael Mørkøv. Foruden en lang række andre danske og udenlandske elite-cykelryttere, der ser frem til at udfordre den stejle Søndergade-bakke i det, der regnes for et af Danmarks hårdeste gadeløb.

- Stærkere end nogensinde

- Kasper Asgreen kommer til Hadsten stærkere end nogensinde, og vi må absolut tilskrive han en af løbets favoritroller, siger Jesper Tikiøb om den 24-årige rytter, der kører for det professionelle cykelhold Deceuninck-Quick-Step.

- Under Tour de France viste Kasper stor styrke og mindst holdbarhed og var i stand til at følge de bedste et stykke op ad de afgørende stigninger, fremhæver Jesper Tikiøb.

- Feltets mest intelligente

Han har også roser til Michael Mørkøv for hans indsats under Tour de France.

- I Frankrig har han gang på gang vist sine evner som en af feltets mest intelligente ryttere , siger han om Mørkøv, der ligeledes kører for Deceuninck-Quick-Step. Han har måske en fordel i, at han har deltaget i Hadsten Gade Grand Prix flere gange tidligere.

Garanti for topklasse

Så der er garanti for cykelsport i topklasse ved det traditionsrige gadecykelløb, der har været afviklet siden 1993 - de seneste tre år med Hammel Cykle Klub som arrangør.

Rytterne skal køre en time plus fem omgange på ruten i Hadstens centrum.

Som optakt til eliteløbet om aftenen er der fra sidst på eftermiddagen cykelsport-aktiviteter i Hadsten centrum - blandt andet motionsløb og licensløb.

Brug for frivillige

Hammel Cykle Klub kan i øvrigt godt bruge flere frivillige til afviklingen af løbet.

Klubben efterlyser på sin Facebook-side folk til et hegnssjak, der vil sætte hegn op forud for løbet og tage dem ned igen bagefter.

De frivillige får adgang til fanzonen og kan se frem til mad og en øl eller vand. Foruden masser af topklasse-cykelløb. sinn

Hadsten Gade Grand Prix går for at være et af landets hårdeste gadeløb, og det skyldes først og fremmest den stejle Søndergade-bakke, som rytterne skal op ad mange gange. Foto: Kenneth Lynghøj Kenneth Lynghøj
Hadsten Gade Grand Prix har været afviklet siden 1993 - i de seneste tre år med Hammel Cykle Klub som arrangør. Foto: Kenneth Lynghøj Kenneth Lynghøj