Pers ord blev væk med blodproppen

I tre år er Per Pedersen mødt trofast op hver anden onsdag hos afasigruppen i Selvhjælp Silkeborg, hvor han er sammen med andre, der også har haft en blodprop

Udgivet:12. maj 2019, 09.51

Læsetid:4 minutter

Silkeborg At se på 75-årige Per Pedersen, der kæmper med ordene, kan være en prøve i tålmodighed for dem, han omgiver sig med. Det ved Per Pedersen godt, men det går ham ikke længere på. Han kæmper nemlig åbent videre for at finde sine ord.

Det er, efter at Per Pedersens blev ramt af en blodprop for 10 år siden, at han har haft rigtig svært ved at udtrykke sig. Sige de ord, han gerne vil. Derfor kan det være fristende for mange bare at fuldføre hans sætninger - eller måske opgive en samtale med ham.

Per Pedersens hustru, 70-årige Jytte Vestergaard, forsøger dog at give plads til sin Per - også selvom det tager længere tid for ham at sige det, han gerne vil:

- Men har man tålmodigheden, så kan man også forstå, hvad han mener. Jeg har dog flere fordele i forhold til andre, da jeg har kendt Per i mere end 30 år og næsten ved, hvad han tænker på. Men jeg prøver selvfølgelig at lade ham komme til orde selv og hjælper ham kun lidt på vej. Måske har jeg også en fordel i, at jeg tidligere har arbejdet med tosprogede børn som pædagog, siger Jytte Vestergaard.

Efter den sidste kommentar med de tosprogede børn griner hun. Eller nærmere - ægteparret griner sammen. For på trods af den svære situation, hvor den ene part har fået skader i hjernen efter en blodprop, så har de stadig bevaret humoren sammen.

- Sådan har vi bare besluttet, det skal være. Det hjælper ikke at sidde i et hjørne og være ked af det. Vi må få det bedste ud af det, siger Jytte Vestergaard.

Hjælp i gruppen...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind