Chokskifte til rivalen: AGF køber tidligere SIF-anfører

Efter to år i udlandet skal Mads Emil Madsen igen spille i Superligaen. Han kommer til at tørne ud for AGF

Udgivet:01. juli 2022, 11.51

Læsetid:1 minut

Mads Emil Madsen skifter til AGF. Foto: Jakob Stigsen Andersen

FODBOLD For næsten to år siden drog Silkeborg IF’s tidligere anfører Mads Emil Madsen på eventyr i udlandet, men nu vender han hjem igen.

Den 24-årige midtbanespiller har således skrevet kontrakt med AGF, oplyser superligaklubben på sin hjemmeside fredag.

Mads Emil Madsen fik sit gennembrud i dansk fodbold hos Silkeborg IF, inden han i 2020 skiftede til østrigske Lask.

Et år senere skiftede han til tjekkiske Slavia Prag, men succesen i udlandet har været beskeden, og nu vender den 24-årige midtbanemand hjem.

- Jeg var klar til at prøve noget andet og finde en ny klub, og her stod AGF for mig som den fedeste mulighed. Klubben ville mig, og jeg ville dem.

- Så det er perfekt, at vi nu står her, og jeg kan slutte mig til opstarten i relativ god tid inden premieren på den nye sæson, siger Mads Emil Madsen.

Mads Emil Madsen var lidt af en publikumsfavorit i Silkeborg, hvor han sågar fik musikeren Lars Lilholt som personlig trøjesponsor. Men det blev altså ikke Silkeborg, han vendte hjem til.

AGF-sportschef Stig Inge Bjørnebye glæder sig over, at det blev ham, der kunne sætte kløerne i Mads Emil Madsen.

- Trods sin stadig unge alder kommer Mads med en god erfaring fra dansk og international fodbold, og som spiller vil han give os en ny dimension på midtbanen. Han er en venstrebenet midtbanespiller med et stort løbepensum.

- Fra hans tid i dansk fodbold, hvor han havde en flot sæson for Silkeborg, inden han rejste ud, husker de fleste ham nok som en dynamisk spiller med et fint blik for spillet, siger sportschefen.

Mads Emil Madsen spillede 69 førsteholdskampe i Silkeborg, inden han drog udenlands. Hos Lask spillede han 32 førsteholdskampe, mens det i Slavia Prag blev til 17 af slagsen.

Han har desuden spillet syv kampe på Danmarks U21-landshold.

/ritzau/

Indlæser debat