Kissmeyers plan om at skifte borgmestertitlen ud med posten som regionsformand mislykkedes

Ikast-Brandes afgående borgmester må nøjes med posten som anden næstformand i regionsrådet

Udgivet:22. november 2017, 10.20

Læsetid:2 minutter

Venstre beholdt sine 13 mandater, men gik beskedne 0,6 procentpoint tilbage ved tirsdagens regionsrådsvalg. Flere af de andre »blå« partier gik en anelse frem, men ikke nok til, at Carsten Kissmeyer (V) kunne erobre den magtfulde post som regionsformand. Foto: Rune Borre-Jensen/Region Midtjylland

Lars Work Kristensen
Journalist| lwk@herningfolkeblad.dk

6 år siden

REGIONEN Carsten Kissmeyer (V) var fornuftig nok til at svare henholdende, da Herning Folkeblad ved midnatstid spurgte ham om hans forventninger til udfaldet af regionsrådsvalget, hvor han kandiderede til formandsposten.

- Jeg har ikke nogen mavefornemmelse - det kan falde ud til hvilken side det skal være, sagde han.

Og det faldt så ud til den forkerte side for den 64-årige afgående borgmester for Ikast-Brande Kommune: Rivalen Anders Kühnau (S) kan sætte sig i formandsstolen efter nytår, og Carsten Kissmeyer må tage til takke med posten som anden næstformand.

Skuffet, men fortryder ikke

- Selvfølgelig er det da en skuffelse, siger han.

- Men resultatet er, som det er, og det er inden for den kalkulerede ramme. Der er mange små partier i det nye regionsråd, og deres positioner er kendte. Det var ikke nok at finde ét parti, som man kunne »købe« til at flytte over på min side, konstaterer Carsten Kissmeyer, der dog ikke fortryder, at han har valgt at droppe kommunalpolitikken til fordel for Region Midtjylland.

- Jeg havde for længst besluttet, at det skulle være min sidste periode som borgmester. Nu må jeg så arbejde med det, der er i det her system, og så eventuelt supplere med nogle andre poster i bestyrelsessammenhænge.

Under snakken med Herning Folkeblad efter konstitueringen tidligt onsdag morgen kommer han i tanke om, at han egentlig ikke engang ved, om han selv er valgt.

- Men det håber jeg da på, tilføjer han med et smil.

De personlige stemmer tælles op i løbet af onsdagen og eventuelt natten til torsdag. Valgresultatet er først endeligt, når det er blevet godkendt i Region Midtjyllands valgbestyrelse, der mødes torsdag klokken 13.