Cirkus Silkeborg

Udgivet:03. juni 2023, 07.50

Læsetid:1 minut

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Kim Dyrholm Vision Silkeborg

4 måneder siden

BESPARELSER Tirsdag den 6. juni er der møde i kommunens plan- og vejudvalg, hvor der blandt andet skal kigges på besparelsesideer til 2024-budgettet. Nu kunne man jo tro, at embedsværket havde fundet på nye forslag efter sidste års farce med at slukke gadelyset og fælde alle outdoorhovedstadens træer og nedlægge blomsterbede og meget andet gak.

Men nej - i punkt 3, forslag 2, 4 og 5 på dagsordenen (som kan ses på kommunens hjemmeside), foreslås igen, at man til 2024 blandt andet overvejer at: Syv offentlige toiletter lukkes, springvand og vandleg slukkes, scenesejl ikke sættes op på Jorn Torvet, juletræer og sæsonbelysning ikke sættes op, støtte til juleudsmykning fjernes, trædæk ved havnen lukkes, påbegynde fældning af vejtræer, stoppe nyplantning af vejtræer og slukke gadelys.

Samlet besparelse i 2024 estimeret til 2,25 millioner. Silkeborg Kommune har et forventet budget i 2024 på over 6,8 milliarder og pænt over 6.500 ansatte.

Jeg har altid været ansat i det private og har gennem årene selvfølgelig oplevet både op- og nedgange i konjunkturerne. Men aldrig oplevet, at man slukkede lyset i firmaets showroom og lod være med at vande potteplanterne for at spare. Typisk har der i stedet været nedskæring af det administrative personale - og ikke af dem der »producerer og sælger«. Og så har det vist sig, at man alligevel kom videre.

Med den indsats og kreativitet der i oplægget er udvist for at finde reelle besparelser i 2024 - som nærmest er en copy paste af 2023 - tror jeg, at man skulle overveje helt overordnet at fjerne 5 procent af det administrative personale i kommunen. Det vil sikkert stadig kunne fungere rigtig fint, og den besparelse vil være vedvarende og langt højere. Og så skulle vi ikke gennem dette cirkus hvert år.