Vejarbejde i vente: Vestergade bliver delvist spærret

Vestergade og flere andre veje i midtbyen skal have et nyt lag asfalt. Det betyder flere delvise vejafspærringer

Udgivet:04. september 2021, 09.00

Læsetid:1 minut

Skilte på Vestergade advarer bilisterne om, at der er udsigt til asfaltarbejde. Foto: Jesper Rosenquist

Jesper Rosenquist
Journalist

2 år siden

SILKEBORG I perioden 6. september til 3. oktober skal bilisterne i dele af Silkeborgs midtby væbne sig med lidt ekstra tålmodighed.

Her skal nemlig lægges ny asfalt på Vestergade, Toldbodgade, Grønnegade, Estrupsgade, Skolegade, Pandurosvej, Gesnersvej, Kalgårdsvej, Bindslevs Plads og Vestergade.

Mens arbejdet står på, kan de strækninger, der arbejdes på, være spærret eller delvist spærret. Der vil dog hele tiden være adgang for gående.

Cyklisterne kan anvende stierne, mens der arbejdes på vejene. Når der arbejdes på cykelstierne, skal man cykle på vejen, oplyser Silkeborg Kommune.

Midlertidigt lyssignal

Vestergade spærres delvist i løbet af perioden fra 6. til 16. september og igen fra 20. september til 10. oktober. Her vil der være ét spor åbent ad gangen, og kommunen sætter et midlertidigt lyssignal op, så bilisterne kan køre i begge retninger. Kommunen arbejder på at gøre perioden med vejarbejde så kort som mulig.

- Vi knokler på med lange arbejdsdage for at begrænse generne for naboer og trafikanter mest muligt og gøre perioden så kort som mulig. Derfor kan der forekomme støj om morgenen og ud på aftenen. Tidsplanen er meget afhængig af vejret, samt at der ikke opstår problemer med maskinerne eller på asfaltværket, oplyser vejingeniør Ann Robertsen fra kommunens teknik- og miljøafdeling.

Det bliver ikke muligt at parkere på vejene, når der arbejdes.

Skilte med parkeringsforbud sættes op minimum 24 timer før, arbejdet begynder i de enkelte gader.