Stop urimelige angreb på navngivne embedsmænd

6. december 2019, 12.53

Foto: Region Midtjylland

DEBATNIVEAUET Den 29. november var sort fredag for en ordentlig og værdig dialog om sundhed i Danmark. Debatindlægget fra Initiativgruppen i Silkeborg var uordentligt i sjælden set grad. Det angriber to navngivne embedsmænd, som på grund af deres rolle ikke kan tage til genmæle og indgå i en politisk debat.

Samtidig indeholder debatindlægget faktuelt forkerte oplysninger. Jeg kan således oplyse, at de to omtalte ledere ikke er »nære venner« eller »kammerater«, som det hedder i debatindlægget. Påstanden om venskab og kammerateri er ganske enkelt usand.

En anden usandhed er, at den ene af de to navngivne ledere skulle stå bag indstillingen til et møde i Region Midtjyllands Forretningsudvalg 19. november om neurologi-planen. Havde Initiativgruppen gjort sig den ulejlighed at læse indstillingen til Forretningsudvalget, så var den rette sammenhæng kommet frem. Nemlig at det naturligvis er indstillingerne fra de to fagudvalg (Hospitalsudvalget og Udvalg for nære sundhedstilbud), som fremgår af sagen. Forretningsudvalget havde så en anden holdning end de to udvalg. Længere er den ikke.

Debatindlægget rummer ikke bare usandheder. Det er også i bund og grund udtryk for en nedvurdering af et folkevalgt regionsråd. Tror Initiativgruppen virkelig, at en enkelt eller to personer kan styre rundt med et helt regionsråd? Selvfølgelig ikke.

Det er ikke mere end en måned siden, jeg mødtes med Initiativgruppen på mit kontor. Hvis vi skal holde dialogen, må gruppen nu stoppe sine personangreb og kæmpe sin kamp på ordentlig vis.