DET ER DIT VALG - KV21

Lokalpolitik er blandt andet også cykelpolitik

16. oktober 2021, 08.00

TRAFIK Flere melder sig ind i dialogen nu. Dejligt. Det forpligter. Også efter kommunalvalget. Alt det vi gør, siger og lover nu, det skal også effektueres på et tidspunkt. Så når vi taler cyklisme, grønne dagsordner og sundhed, så er vi forpligtede til at handle på det. Snak og ideer kan noget. Handling mere. Og i dette tilfælde cyklen endnu mere.

Jeg vil gerne mere cyklisme, flere cykelstier, bedre forhold, mere sundhed, bedre miljø og en politisk tilsikring af, at vi kommer op på den store klinge

Luis da Silva Martins (R)

Udfordringen er, at cyklen for mange af os reelt set ikke opfattes som et alternativ til den daglige transport. Måske vi skal have hjælp til dette. Politisk hjælp.

Jeg er med på at mange ting gør, at vi skal i bilen. Kender det fra mig selv. Men mange gange tror jeg, vi kan erstatte fire med to. Hjul altså. Hvis infrastrukturen, den politiske opbakning, vores egen indstilling mfl. hjælper os på vej.

Jeg har opdaget at ikke alle er enige med mig. Fred være med det. Vi kan ikke være enige med alle om alt. Jeg vil gerne mere cyklisme, flere cykelstier, bedre forhold, mere sundhed, bedre miljø og en politisk tilsikring af, at vi kommer op på den store klinge.

Og når vi så snakker cykelstier, cykelgader og infrastruktur, så skal vi huske, at cykelstierne skal udformes, så de passer til brugerne. En ting er sikre skoleveje, pendlere og trafiksikkerhed. Det er vigtigt. En anden ting er, hvis vi gerne vil have flere af de fantastiske elcykler, ladcykler osv., så kræver det mere af cykelstierne. Det er noget med hastigheden, pladsen og det at vi alle skal være der. Så der skal bygges efter forholdene nu og på den lange bane. Vigtigt at få belyst.

Og nu vi er ved belysning; der mangler lys og sikkerhed flere steder. Horsensvej, forbi Østre og videre i begge retninger er et godt eksempel. Et af mange.

Vi har snakket cyklisme og outdoor længe nu. Der skal selvfølgelig være tid til at gøre tingene ordentligt. Men vi skal også gøre noget. Nu. Cyklen kan så meget. Også selv om det af og til er op ad bakke.

Indlæser debat