Danskerne er uhøflige og arrogante

23. november 2021, 12.27

ÅBENHED Man har efterhånden hørt ordene »det danske folk er et venligt og høfligt folkefærd, fordi der er plads til alle« mange gange, når snakken falder på vores velfungerende velfærdssamfund. Da vi på en gymnasietur drog til Canada, skulle den belyse, om den canadiske kultur samt deres folkefærd.

Vi begyndte dog til vores egen undren at tvivle på, hvorvidt vi danskere rent faktisk lever op til de krav, som vi stiller os selv. Danmark er kendt for hyggen, men det er i virkeligheden det, som bliver en stopklods i vores samspil med andre mennesker.

Vi er lukket af natur. Det var det canadiske folks tilgang til åbenhed over for det fremmede, som igangsatte disse tanker. Vi vil altså efter mødet med denne anderledes kultur, vurdere at danskerne er alt for reserverede

Mei Sonohata Høeg, Anna Lund Beck, Emma Torp Risbjerg

Danmark er på en ottendeplads over de mindst venlige folkefærd. International.org har nemlig lavet en undersøgelse omkring udenlandske tilflyttere som arbejder i Danmark. Her blev det bekræftet, at Danmark er et af de lande, som er sværest at få venner i. Danskerne er generelt uinteresserede i at udvide deres sociale netværk.

I Canada oplevede vi, at man snakkede åbent med nye mennesker i det offentlige rum og kiggede langt efter nye bekendtskaber - og lige netop denne kultur smittede også af på vores væremåde, da vi befandt os i kulturen. Vi kunne ikke befinde sig i det offentlige rum, uden at fremmede mennesker smilte eller snakkede til os. Vi oplevede, at vi tilpassede os kulturen, vi befandt os i, og så snart vi ramte dansk jord igen, vendte vores indadvendte væremåde tilbage til den gamle.

Den danske indstilling burde være progressiv og ikke aggressiv - man har ingen interesse i at lære nye folkefærd at kende, og det er et grundlæggende problem. Vi er lukket af natur. Det var det canadiske folks tilgang til åbenhed over for det fremmede, som igangsatte disse tanker. Vi vil altså efter mødet med denne anderledes kultur, vurdere at danskerne er alt for reserverede.

Indlæser debat