Parløb i 25 år: Der er godt gang i cykelhjulene

Nelly og Jan Madsen, der i dag har sølvbryllup, driver cykelforretning i både Them og Brædstrup

26. august 2020, 12.45

For Nelly og Jan Madsen blev cykler deres levebrød. Her er de fotograferet af Nellys storesøster ved et andet tohjulet køretøj. Nemlig et »knallertbord« på Tunø, hvor familien var i weekenden. Foto: Jonna Schmidt Jensen

SØLVBRYLLUP: Nelly og Jan Madsen, Grøndalsvej 56 i Silkeborg, kan i dag, onsdag den 26. august fejre sølvbryllup.

Parret mødte hinanden i 1986 og blev gift i Them Kirke i 1995. Parret har boet i Them i det meste af deres fælles liv, men i år er familien flyttet tilbage til Silkeborg, da det er mest praktisk i forhold til teenagebørn - og faktisk er sølvgommen dermed flyttet tilbage til sin barndomsgade.

Jan Madsen har i mere end 27 år drevet cykelforretning i Them, og for 10 år siden åbnede parret endnu en cykelforretning i Brædstrup, som Nelly har den daglige ledelse for.

Inden da var Nelly i mange år ansat i skifteretten i Silkeborg, men hun havde mod og lyst til at prøve noget helt andet, og hun har aldrig fortrudt karriereskiftet fra stillesiddende kontorarbejde til et mere udfordrende job som cykelhandler.

Nelly og Jan er i deres fritid først og fremmest familiemennesker og nyder blandt andet campingliv og charterferier sammen med deres to døtre på 20 og 15 år. Parret er også de lykkelige ejere af en gammel, men smuk Pontiac amerikanerbil, som de gerne lufter i løbet af sommeren, når der er træf rundt omkring i landet. Ellers tilbringer de hvert forår de fleste af deres weekender på nærliggende campingpladser.

I de sidste syv-otte år har parret hvert efterår taget en uge til Zakhyntos, hvor de nyder den græske gæstfrihed, den afslappende stemning og den gode græske mad, og hvor de genser nogle af de græske venner, de har fået i den lille landsby Tslilivi.

I dette forår har både Jan og Nelly haft forrygende travlt i forretningerne, da coronatiden med hjemsendelse af mange fra arbejdspladserne, har fået mange til at vælge at få den uplanlagte ekstratid til at gå med mere motion. Så cyklerne har forladt cykelforretningerne i et raskt tempo og gamle cykler er blevet repareret, så værkstederne har også været fuldt booket.

Sølvbrylluppet fejres med morgensang og kaffe på sølvbryllupsdagen, og der holdes fest med familie og venner i den kommende weekend i hjemmet på Grøndalsvej. MTL

Nelly og Jan Madsen er store familiemennesker, og familiens nyeste medlem er hundehvalpen Hugo, som er hele familiens kæledægge. Hugo er en smuk teenagedreng af racen Cane Corso, der sin unge alder til trods kan mønstre en vægt på næsten 50 kilo. Foto: Jonna Schmidt Jensen