Højskole udfordrer generationskløft

Det er vigtigt at mødes på tværs af alder, mener viceforstander på Silkeborg Højskole, der arbejder aktivt på at skabe møderne

Udgivet:04. april 2019, 10.17

Læsetid:2 minutter

SILKEBORG - Jeg tror på, at man skal tale med mennesker fra forskellige grupperinger, men også med forskellig livs-erfaring.

Ordene kommer fra Jan Lundum. Han er viceforstander på Silkeborg Højskole, hvor han underviser i kunstfilosofi, og så er han stor tilhænger af generationsmøder. Derfor har han været med til at skabe arrangementer, hvor eksempelvis højskoleelever møder op på Rosengårdcentret for at tale med de ældre. Om kærlighed, uddannelse eller religion. Om livets eksistentielle spørgsmål.

- Det at være menneske er vi på kryds og tværs, så vi skal også huske at tale sammen på kryds og tværs, siger Jan Lundum.

- Ønsket har været at nedbryde fordomme. De unge tænker måske på en bestemt måde om de ældre, mens de ældre tænker på en bestemt måde om de unge. Vi har oplevet, at fordommene er brudt ned, og at der er opstået en positiv og ærlig dialog. Måske især fordi det ikke er bundet op af noget familiært. Så har man ikke de samme etiske dilemmaer, som man ellers ville have, hvis man drøftede kærlighed med sin gamle mormor, mener Jan Lundum.

Andre synspunkter...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Politik

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere