Debatindlæg fra Gitte Willumsen: Sagen er lukket

19. oktober 2020, 12.34

SAG Midtjyllands Avis har de seneste uger gjort et tålmodigt og grundigt arbejde med at dække sagen om opstilling af folketingskandidat i Venstre Silkeborg Nord.

Valgsvindelen og alle løgnene omkring, hvad der faktisk foregik, er afdækket lag for lag. Muliggjort af ordentlige mennesker, der ikke kan genkende sig selv og Venstre i denne sammenhæng. Flere af hinanden uafhængige kilder, med kendskab til det centrale notat udarbejdet af Venstres Landsorganisation, har klart gengivet, hvad der er sagens kerne. Der blev snydt, og det var med fuldt overlæg.

De ledende folk fra Venstres organisation, der på skift udtaler sig, fremstår efterhånden som lokale kopier af »Komiske Ali« fra Irakkrigen i 2003. Komiske Ali benægtede, at der var en invasion i gang, selv om man bogstaveligt talt kunne høre granaterne slå ned i baggrunden. Strategien synes at være den samme i Venstre Silkeborg. Benægt, benægt, benægt.

Hvad er der så tilbage, kan man spørge, når det nu er klart, at der blev snydt med fuldt overlæg. Der er meget mere, der kan spørges til. Hvordan kunne det være, at jeg tilsyneladende for enhver pris ikke måtte blive opstillet som kandidat? Hvorfor ville Nikolaj Møller Jensen gå så langt, som til at fremstille en forkert valgliste, så VU-slavehæren kunne stemme? Havde Nikolaj fået en opgave, han skulle løse? Og hvorfor var byrådsgruppen så opsatte på, at jeg skulle ud? Handlede det alene om, at sandheden om de to VU-brødre var for ubarmhjertig, eller er der byrådsmedlemmer, der har fordel af min exit?

Derfor er tiden for mit vedkommende også kommet til, at jeg vil videre. Jeg vil ikke ende som en sag. Der er stadig mange ting, der motiverer mig politisk. Det skal nu have mit fulde fokus igen

Gitte Willumsen

Der er mange lag i hele det lange forløb og det bliver svært at få alle lag blotlagt. Jeg læste et indlæg af Jens Rohde på Facebook i anledning af den radikale nedsmeltning. Her skrev Jens Rohde: »Jeg har set tilstrækkeligt i mine 25 år i politik til at vide, at det ALTID er løgnen, der fælder såvel folk som partier«.

Det tilkommer ikke længere mig at give gode råd i Venstre, men jeg tror, at Jens Rohde har en vigtig pointe. Jeg håber, at nogle af de forstandige mennesker, der også er i Venstre, vælger sandheden.

Personligt har det naturligvis været krævende at være ufrivillig hovedperson i sådan et forløb. Det kræver mange kræfter at gå op mod en hel organisation. I starten af forløbet var der stor skepsis omkring, hvad jeg sagde, og hvordan jeg sagde det. Det er heldigvis ikke sådan, jeg bliver mødt længere. Nu er det klart for de fleste, hvad der foregik, og at jeg havde ret i mine påstande.

Derfor er tiden for mit vedkommende også kommet til, at jeg vil videre. Jeg vil ikke ende som en sag. Der er stadig mange ting, der motiverer mig politisk. Det skal nu have mit fulde fokus igen.