Har du smagt på en vandmand?

Danskerne skal lære at smage på deres mad. Gjorde vi det, kunne vi nemlig løse problemer med både overvægt, undervægt og kræsenhed, ja ligefrem højne vores livskvalitet. Det hævder lederen af et nyt storstilet formidlingsprojekt, fysikprofessor Ole G. Mouritsen, der står i spidsen for "Smag for livet"

Udgivet:04. november 2014, 11.58

Læsetid:9 minutter

smag Ka' De li' vandmand? Hvis svaret er nej, må det næste spørgsmål være: Men har De smagt det? De færreste har nemlig gumlet en gople. Endsige overvejet det. Undervejs i interviewet med Ole G. Mouritsen fortæller den venlige og distingverede fysikprofessor en historie om nogen, der har - og som kunne lide det. En historie, som støtter en af hans væsentligste pointer: Smag godt efter - også på noget nyt - og du vil få et bedre og rigere liv.

Men tilbage til vandmanden, som et hold af hans forskerkolleger serverede for en flok intetanende århusianere.

- De tyggede den med utroligt velbehag. Kokken havde tilberedt den, så smagen var fin, og den knasede dejligt og blev kombineret med kål, beretter Ole G. Mouritsen.

Forsøgspersonerne besøgte et madtelt under Aarhus Food Festival, og de blev også præsenteret for blandt andet tyretekstikler, hvilket de ligeledes fandt delikat. Før de hørte, hvad det var.

- Og så gik det op for dem, at det de lige havde nydt, ville de have sagt nej til, hvis de på forhånd havde fået at vide, hvad det var. De ville være gået glip af en fantastisk oplevelse, hvis de ikke havde haft modet til at smage, siger Ole G. Mouritsen.

Smag gør mæt ...

Få fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her