Odense Håndbold åbner slutspil med knusende storsejr

Klasseforskellen var udtalt, da Odense Håndbold moste Aarhus United i kvindernes slutspil.

Udgivet:16. april 2023, 21.25

Læsetid:2 minutter

Bo van Wetering var med ni mål på ti forsøg knivskarp i storsejren over Aarhus United, der tillod et tocifret antal kontrascoringer i mod sig. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 måned siden

AARHUS Det forsvarende mesterhold, Odense Håndbold, tog søndag hul på slutspillet med en stensikker sejr.

37-23 vandt Ulrik Kirkelys tropper på udebane over Aarhus United.

Med sejren har Odense fire point i toppen af gruppe 1, hvor Viborg HK og Nykøbing Falster Håndbold følger efter med henholdsvis to og et point. Pointløse Aarhus er sidst.

Kampen var Odenses første siden det store nederlag til Team Esbjerg i pokalfinalen i starten af april, og det blev en klar oprejsning, uden at modstanden dog på nogen måde var på samme niveau.

Allerede i første halvleg stod det klart, at gæsterne selv uden profiler som Althea Reinhardt, Mie Højlund og Lois Abbingh ville hive to sikre point i hus.

Odense kom foran 4-1, inden Aarhus kæmpede sig på 8-8, hvilket var sidste gang, hjemmeholdet var i nærheden af en overraskelse.

Fire mål på mindre end tre minutter af den hollandske fløjspiller Bo van Wetering var en mavepuster, som Aarhus aldrig kom sig fra.

Odense udbyggede til 21-13 ved pausen mod en hullet Aarhus-defensiv, der ikke havde det meget bedre i anden halvleg, hvor offensiven også tillod sig næsten et kvarter uden scoringer.

Odense, der om små to uger får besøg af Györ i den første af to kvartfinaler i Champions League, kunne ud over storsejren glæde sig over, at nyligt tilbagevendte Helena Elver fik masser af minutter og scorede seks mål på seks forsøg.

25-årige Elver vendte i november tilbage efter to års skadesmareridt.

Playmakeren blev søndag dog scoringsmæssigt overstrålet af Bo van Wetering, der leverede ni mål på ti forsøg.

Tidligere søndag stod Jessica Ryde en brandkamp med 17 redninger på 34 forsøg, og Emma Friis og Stine Skogrand gik forrest scoringsmæssigt, da Ikast Håndbold på udebane baskede København Håndbold 30-19.

Ikast har dermed tre point på andenpladsen i gruppe 2, hvor Team Esbjerg fører an med fire point. København Håndbold og Silkeborg-Voel er uden point.

/ritzau/