Ry

Brugsen vil låne penge af borgerne

700.000 kr. i form af lån fra medlemmerne skal sikre en hurtigere modernisering og udbygning af DagliBrugsen i Gl. Rye

Udgivet:19. maj 2016, 09.37

Læsetid:2 minutter

Med nu omkring 1500 indbyggere skønner bestyrelsen i DagliBrugsen, at Gl. Rye har potentialet til en større og stærkere butik end den nuværende. ?

Marie Sørensen
| marie@mja.dk

gl.rye DagliBrugsen i Gl. Rye er for lille til sit navn og for gammeldags indrettet.

Det skal der gøres noget ved - allerede fra i år.

Brugsen vil for sine egne penge og lån fra Coop modernisere butikken, så den lever op til det nye DagliBrugsen koncept. Og dertil købe nye kølefaciliteter til frugt, grønt og pålægsvarer. Dette skal ske i år.

Anden etape er en udvidelse af salgsarealet med 25 procent fra de nuværende 280 kvm samt en renovering af parkeringspladsen.

Gennemføres i år

Men så langt rækker pengene ikke. Så enten skal anden etape afvente, at butikken har sparet noget mere op, eller også kan medlemmer og andre interesserede låne butikken pengene til det. DagliBrugsens bestyrelse har arbejdet med planerne gennem nogen tid og har nu husstandsomdelt en folder i Gl. Rye, der beskriver planerne og forslaget til financiering ved lån fra medlemsskaren.

- Hvis medlemmerne således vil yde et lån på samlet set 700.000 kr., vil etape 2 allerede kunne gennemføres i år, siger formanden for DagliBrugsens bestyrelse, Ejnar M. Jakobsen. Lånet vil blive tilbagebetalt over en 10-årig periode og vil blive forrentet med en-tre procent om året, afhængig af lånebeløbets størrelse.

Positiv udvikling

Planen for moderniseringen og udbygningen er blevet til efter et grundigt forarbejde med blandt andet involvering af eksperter fra Coop og studiebesøg i andre butikker. Med i de samlede planer er også et nyt indgangsparti.

Ialt er der tale om en investering på i runde tal 2,5 mio. kr.

DagliBrugsen i Gl. Rye har haft en rigtig positiv udvikling i både 2014 og 2015.

Det er efter bestyrelsens overbevisning en nødvendighed, at butikken udvikles, så den kan overleve på længere sigt.

Mest læste

Ry

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere