BSH-profil og Lauge er udtaget til landsholdet

Nikolaj Jacobsen sparer flere af sine sikreste EM-kort i det kommende Golden League-stævne i Norge

15. oktober 2021, 11.37

Jacob Lassen fik i sidste sæson debut for landsholdet. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Landstræner Nikolaj Jacobsen ser bort fra to af verdens bedste håndboldspillere, når det danske herrelandshold skal pudse EM-formen af i begyndelsen af november.

Hverken målmand Niklas Landin eller bagspiller Mikkel Hansen er med i Danmarks trup til Golden League-stævnet i norske Trondheim i perioden 4.-7. november.

Til gengæld er det fundet plads til Bjerringbro-Silkeborgs højre back Jacob Lassen, der skal kæmpe om pladsen med GOG-stjernen Mathias Gidsel.

Flere andre profiler bliver også sparet for en tur til Norge. Det gælder verdensmestre som Mads Mensah, Lasse Svan og Henrik Møllgaard.

Ifølge landstræneren har spillerne brug for et hvil.

- Der er simpelthen nogle, der skal have pause efter corona og OL, fordi de trækker læsset både på lands- og klubhold.

- Det er en afvejning af, at vi gerne vil have dem til at spille på landsholdet så længe som muligt, så vi er nødt til at tænke os om, siger Nikolaj Jacobsen til Ekstra Bladet.

Til gengæld er der blevet plads til Bjerringbro-drengen Rasmus Lauge, hvis landsholdskarriere har været sat på pause i næsten et år.

Han ødelagde korsbåndet i december sidste år, men nu er landsholdets mangeårige playmaker atter klar til at trække i den røde og hvide trøje. Til daglig spiller han for den ungarske storklub Veszprem.

Danmark møder Norge 4. november. 6. november gælder det en kamp mod Frankrig, før stævnet bliver rundet af med en kamp mod Holland 7. november.

Det er herrelandsholdets første kampe samling siden OL i Tokyo i sommer. Danmark rejste hjem fra Japan med sølvmedaljer efter et finalenederlag til Frankrig.

Her er hele Danmarks trup til Golden League i Trondheim:

* Målmænd: Kevin Møller, Jannick Green og Emil Nielsen.

* Fløjspillere: Magnus Landin, Emil Jakobsen, Johan Hansen, Patrick Wiesmach.

* Stregspillere: Simon Hald, Magnus Saugstrup og René Antonsen.

* Bagspillere: Jacob Holm, Lasse Andersson, Rasmus Lauge, Michael Damgaard, Niclas Kirkeløkke, Aaron Mensing, Simon Pytlick, Mathias Gidsel og Jacob Lassen.

/ritzau/

Træner Nikolaj Jacobsen og det danske herrelandshold blev nummer to ved OL i Tokyo. Franck Fife/Ritzau Scanpix

Indlæser debat