Oplev Silas Holst til Sindets Dag

Den 11. oktober er alle borgere i Favrskov Kommune inviteret til Sindets dag, hvor blandt andet Silas Holst vil holde et foredrag

25. september 2018, 13.22

Til Sindets Dag i Inside Hammel vil du blandt andet kunne opleve et foredrag med Silas Holst, der vil fortælle om at komme igennem mobning, og hvordan du kan opbygge dit selvværd.

Hammel I Danmark bliver der sat fokus på sindet i uge 41. Favrskov Kommune har valgt at afsætte hele torsdag den 11. oktober til, at borgere i Favrskov kan opleve diverse arrangementer i forbindelse med Sindets dag. Sindets dag er i fokus hele kloden rundt og med god grund.

- Mental sundhed har betydning for os alle sammen. Nogle mennesker har udfordringer med psykisk sygdom, der kræver særlig behandling. Men alle har brug for et velfungerende hoved for at trives i dagligdagen. Mental sundhed handler også om så simple ting som at få en ordentlig søvn, at indgå i nogle fællesskaber og at opleve en mening med alt det, der udgør livet. Sindets Dag er en mulighed for at få inspiration til, hvordan man kan få et sundere sind og dermed et bedre liv. Jeg tror, det vil være en øjenåbner for mange mennesker, siger handicap- og psykiatrichef i Favrskov Kommune, Jes Svenninggaard.

Første arrangement på programmet den 11. oktober er et foredrag med danser og skuespiller, Silas Holst, der vil fortælle om, hvordan han selv kom igennem mobningen og fik opbygget sit selvværd ved at tale højt om det.

Noget for enhver

Efter foredraget med Silas Holst åbner diverse stande og workshops, hvor de fremmødte blandt andet kan prøve kræfter med mindfulness, øreakupunktur og fællessang. Til sidst vil man kunne opleve endnu et foredrag - denne gang med psykolog Line Bovbjerg Schrøder under titlen »Bliv klogere på angst«.

For sundhedschef i Favrskov Kommune, Birgitte Holm Andersen, har det været vigtigt, at Sindets Dag har noget for alle, der dukker op.

- Der er rigtig mange ting, der har betydning for vores mentale sundhed, og nogle af dem kan vi ret let ændre på og hurtigt få det bedre i både hoved og krop. Sindets Dag er en inspirationsdag for alle, men den handler også om, at vi italesætter, at nogle af vores medmennesker har nogle psykiske udfordringer, de kæmper med. Vi har lavet et program, hvor der er noget for alle, og vi håber, at der er mange med interesse for psykisk sundhed og psykisk sårbarhed, der vil kigge forbi, siger Birgitte Holm Andersen.

Der er sidste tilmeldingsfrist til Sindets dag den 3. oktober, som kommer til at foregå i Kultur- og Sundhedscenter Inside i Hammel.